Nacht van de Nacht

BillyBird open tijdens de duisternis

Op zaterdag 27 oktober gaat officieel de wintertijd in en vindt bij BillyBird Park Hemelrijk in Volkel alweer voor de vijfde keer het succesvolle evenement ‘de Nacht van de Nacht’ plaats. Het park is op deze dag tot maar liefst 22u00 geopend en er zijn allerlei spannende activiteiten te beleven.

2012-10-BBH-Splash180Alle attracties in het park, m.u.v. Kinderland, blijven tot maar liefst 22u00 geopend tijdens de Nacht van de Nacht. De entreeprijs bedraagt vanaf 18u00 nog maar 5 Euro p.p. en bij binnenkomst in het park ontvangen alle kinderen een kleine attentie.
Om 20u00 doven de lichten in het park en wordt het écht donker! Natuurlijk is er ook een kampvuur aanwezig waar marshmallows worden geroosterd en opgepeuzeld. De Fire Flowers uit zorgen voor een spectaculaire vuurpoi act in het park en de Nederlandse Jeugdvereniging voor Sterrenkunde en Ruimtevaart zorgt ervoor dat alle gasten kunnen genieten van ons prachtig heelal vol met glinsterende sterren! De Nacht van de Nacht schijnt ook nogal wat duistere types aan te trekken… heksen, spoken en andere vreemde snoeshanen. Maar wees niet bang, ze zijn een stuk vriendelijker dan dat ze eruit zien!

Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties vragen met de Nacht van de Nacht aandacht voor de schoonheid en het nut van de nacht. Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Het doven of dimmen van lampen levert niet alleen een flinke energiebesparing op; het is ook beter voor dier en mens. Elk jaar wordt het lichter en lichter, terwijl veel mensen juist willen genieten van de donkerte, leegheid en weidsheid van de nacht en het heelal. Want wat is er nou mooier dan een hemel vol duizenden schitterende sterren?
BillyBird is al vijf jaar een van de vaste en meest succesvolle deelnemers aan de Nacht van de Nacht.
   

2012-10-BBH-Achtbaan420