Golden Ticket Awards 2012

Ereplaatsen voor Europese parken

Binnenkort worden de Diamond Theme Park Awards gelanceerd, maar in de VS werden de Golden Ticket Awards reeds bekend gemaakt. Het vaktijdschrift ‘Amusement Today’ roept ieder jaar pretparkexperts en -fans over de gehele wereld op om een lijstje op te stellen van beste attracties en parken. Wij bekijken alvast hoe sterk onze Europese parken hebben gescoord.

Een toch wel verrassende, maar zeker en vast niet onverdiende, uitslag betrof de categorie van Beste Attractiepark ter Wereld, waar Europa-Park de tweede plaats na Cedar Point wegkaapte. Hiermee kroont het Duitse resort zich automatisch tot beste park in Europa. Vorig seizoen eindigde het sympathieke themapark als derde. In de top 10 vinden we op plaats 10 nog een Europees park terug, namelijk Blackpool Pleasure Beach uit Groot-Brittannië.

2012-09-PAx-Oziris180Ook Oziris uit Parc Astérix veroverde een knappe vijfde plaats in de categorie voor beste nieuwe attractie van dit seizoen. Wild Eagle uit Dollywood, die de award-ceremonie hostte dit jaar, kaapte hier de oppergaai weg.
Fårup Sommerland haalde de top 3 voor beste kinderpark, na Idlewild & SoakZone en Legoland California. Efteling scoorde een vierde plaats voor beste kindergebied. Efteling eindigde bovendien derde in de categorie voor beste landscaping, een categorie waar ook Tivoli Gardens net de top 5 haalde.

In de categorie voor beste Seaside Park, zowaar twee Europese parken in de top 3. Op 1 het Amerikaanse Santa Cruz Beach Boardwalk, gevolgd door Blackpool Pleasure Beach en het Zweedse Gröna Lund.

Het Britse Splash Landings eindigde 5e in de categorie voor beste indoor waterpark. Valhalla uit Blackpool Pleasure Beach was dan weer tweede in de categorie voor beste waterattractie. Op 3 en 4 voor beste Funhouse/doorwandelattractie staan Lustiga Huset uit Gröna Lund en Gasten Ghost Hotel uit Liseberg.
   


Video streaming by Ustream