Mardi Gras haalt de zomer naar Slagharen

Vanaf 21 juli tot en met 19 augustus wordt het Amerikaanse Zomercarnaval Mardi Gras in Attractie- & Vakantiepark Slagharen gevierd. Voor het tweede jaar op rij kunnen de bezoekers in Slagharen komen genieten van het Mardi Gras spektakel. Er werden bovendien verschillende nieuwe activiteiten aan het evenement toegevoegd.

Mardi Gras is ontstaan in de Amerikaanse stad New Orleans. Het feest wordt in meerdere plaatsen gevierd en kenmerkt zich door parades, de kleuren paars, goud en groen, sierlijke maskers, uitbundige kostuums en kralenkettingen.

De Mardi Gras weken in Slagharen geven een zomers karakter aan het park. 's Ochtends worden de bezoekers met een warm Mardi Gras welkom begroet in het park. De ganse dag is het genieten van zomerse muziek, de Mardi Gras Fountain experience, Rythm & Drums en ook de Zomercarnaval Parade met nieuwe paradewagens. Zeer opmerkelijk is dat de kostuums van het entertainmentteam van Slagharen speciaal gemaakt werden in Rio de Janeiro, de stad bij uitstek wanneer we over Carnaval spreken.
   

2012-07-Slagharen-MardiGras420
   

Tijdens Mardi Gras worden kralenkettingen uitgedeeld door de parkmedewerkers. Aan het einde van de middag zal diegene met de meeste kettingen tot prins of prinses van het Carnaval verkozen worden.
Als afsluiting van de dag is er een Mardi Gras afterparty met live optredens van artiesten, dj’s en danseressen. Tijdens deze party kunnen gasten zomers genieten op het strand met palmbomen. Het park heeft rekening gehouden met het Nederlandse weer en gezorgd voor een Beach tent.