Luminus Winterland Hasselt

Winterland verovert Hasselt

Vanaf 21 november a.s. ademt Hasselt weer volop kerstsfeer en winterpret. Tot en met 3 januari 2010 tovert Luminus Winterland Hasselt het Kolonel Dusartplein om in één groot winterlandschap met de grootste outdoor schaatsbaan van België, een indrukwekkende kerstmarkt, het reuzenrad, een super glijbaan, een achtbaan met vliegende rendieren en uiteraard de kersttrein voor de allerkleinsten.

De eerste editie werd goed ontvangen, dit jaar moet het nog beter belooft de Winterland-organisatie.
‘Er is heel goed geluisterd naar de suggesties van de 300.000 bezoekers van vorig jaar en die echo’s hebben ondermeer geleid tot een verdubbeling van het evenement’ zegt organisator Maurice Schoenmaeckers. ‘Daardoor is er extra plaats voor de kerstmarkt, die grotendeels in winterchalets wordt ondergebracht waardoor ze helemaal overdekt is. Meer dan 60 deelnemers uit 8 verschillende landen zullen hun producten presenteren. Zo is er een Finse stand met producten uit Rovaniemi, de echte thuisstad van de Kerstman maar ook uit het Duitse Beieren staat een authentiek Beiers aanbod. De kerstmarkt biedt dit jaar een zeer ruime keuze in kerstartikelen en kerstcadeaus. Iedereen die Winterland bezoekt moet er minstens een paar uren zoet zijn’.

Culinair gooit Winterland ongetwijfeld opnieuw hoge ogen met een divers aanbod van de lekkere bratwurst tot het iets exquisere schoteltje oesters met bubbels. Er is zelfs een heuse primeur in huis met een gloednieuw poffertjesrestaurant. Verder is er het Winterland Café, vlak naast de schaatspiste, dat groter wordt en een forse uitbreiding krijgt met de Winterlounge die bedrijven of organisaties kunnen gebruiken voor een feestje. Er zullen ook twee keer vuurwerkpijlen de lucht in knallen: bij de officiële opening op 20 november en op nieuwjaarsnacht wanneer iedereen is uitgenodigd voor een spetterende Sylvesterparty op het Winterlandplein.

De 1000 vierkante meter grote schaatsbaan vormt uiteraard één van de belangrijkste blikvangers van het Winterlandplein maar ook de andere attracties mogen er zijn en ze zitten stuk voor stuk in het bijzonder sfeervolle Winterlandjasje verpakt. Zo staat er een 50 meter hoog reuzenrad, een super glijbaan van wel 30 meter hoog en nog nieuw, de Christmas Ride een ouderwetse achtbaan waarin rendieren de wagentjes voortsleuren en uiteraard is er de kersttrein voor de kleintjes. Op de Grote Markt, die overigens wordt aangekleed met een prachtige kerstboom en een gloednieuwe kerststal, draait de Hesselse Poepjee, een Venetiaanse draaimolen met twee verdiepingen intussen rondjes. Winterland dompelt Hasselt en zijn bezoekers helemaal onder in de kerstsfeer.

De gegevens in het kort:
Periode: 21 november 2009 t/m 3 januari 2010
Openingstijden: dagelijks 10.00-22.00 uur (Winterland Café tot 24.00 uur)
24 december open tot 18.00 uur; 25 december, 1 januari open vanaf 13.00 uur.
Locatie: Kolonel Dusartplein, Hasselt
Toegang: gratis
Entree schaatsbaan: € 3,-
Schaatsenhuur: € 4,-
Website: http://www.winterland.be/