Parkworld over Walibi Belgium

Parkworld.be waardering

  • Gevarieerd attractie-aanbod
  • Het thrill-park in België
  • Sterke events
  • Mist die ene grote achtbaan
  • Hoge entreeprijs
  • Aqualibi niet inbegrepen in prijs
 

We kunnen het de kritische fans niet kwalijk nemen: er zijn inderdaad wel eens technische mankementen. Maar vaak moeten sommige verhalen met de nodige korrel zout genomen worden, en wordt er wel eens overgereageerd. Problemen duiken vaker op in parken: ze worden dan ook gepast en snel aangepakt en opgelost.
Het probleem van de taal is soms ook met de haren gesleurd: ten eerste proberen de meeste mensen om meertalig te zijn, maar anderzijds bevinden we ons nu eenmaal in een Franstalig park, en is het niet abnormaal om eens Frans te gebruiken.

Het park zelf dan: destijds met de komst van Six Flags kreeg Walibi een serieuze boost (en naamsverandering). Toch viel het misschien net allemaal een beetje tegen: Weerwolf, of Loup Garou, is een leuke achtbaan, maar mist toch een beetje de hoogte voor een super-thrill ervaring. Ook Cobra is leuk, maar als je weet dat hier een Giant Inverted Boomerang had kunnen staan, dan mogen we best ontgoocheld zijn.
Voor families was het toenmalige Bugs Bunny Land een zegen: want nu waren er toch een heel pak kindvriendelijke attracties toegevoegd in het park.

De knapste attractie blijft voor ons Challenge of Tutankhamon, een attractie van wereldklasse. Jammer dat CoT een beetje afgelegen ligt, en de attractie niet in een "spannend" themagebied werd ingewerkt, want dat zou het geheel zeker en vast completer hebben gemaakt.

Recent heropende Sirocco/Turbine als Psyké Underground. Eenzelfde traject, maar een hele andere ervaring. Het is alvast een goede beslissing geweest om te investeren in deze klassieker. 

De spannendste attractie blijft wellicht wel Dalton Terror: een storingsgevoelige attractie, maar het blijft toch één van de absolute favorieten. Adrenaline verzekerd.
Ook voor waterplezier ben je in Walibi aan het juiste adres. Met Radja River en Flashback heb je twee top-waterattracties.

Conclusie is dan ook dat het park zeker en vast een dagje waard is, met leuke attracties. Als thrill-park mist Walibi Belgium toch wel een absolute top-achtbaan. Als we weten dat het park vroeger net geroemd en beroemd werd omwille van de achtbanen, dan is het jammer dat het die status van trendsetter kwijt is. Daarom hopen we in de toekomst op eerherstel van het park.

 

Logo300 walibibelgium

 

Bezoekadres

Walibi Belgium
Rue J.Deschamps, 9 
1300 Wavre
BELGIË

Telefoon
+32 (0)10 42 15 00

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner