Nieuwe attractie voor Walibi Belgium in 2023

Silverton

In de zomer van 2023 zal in Walibi Belgium een nieuwe familieattractie openen: Silverton. Wellicht komt deze in Adventure World, het Far West gedeelte van het park dat nog onder handen moest genomen worden volgens het oude masterplan.

Het was eventjes onduidelijk of Walibi in het pretpark zelf een nieuwe attractie zou openen, maar via sociale media werd duidelijk dat er inderdaad iets gepland stond. Met een leuke teaser werd duidelijk gemaakt dat een nieuwe familieattractie het park komt versterken. Via een poll konden de fans dan de naam kiezen van de attractie: men had keuze uit Silverton en Zephyr. Met 55% werd voor Silverton gekozen. Silverton is een plekje in de Amerikaanse staat Colorado. De oudere fans herinneren zich wellicht nog de vroegere naam van Calamity Mine: Colorado Adventure. Op basis van de cocept arts en het feit dat er een link is naar Colorado, zal deze attractie terug te vinden zijn in het far west gedeelte van het park. 

20230315 WalibiB Silverton1200800 1

Wat voor attractie is Silverton in feite?
Het is een draaimolen van het Italiaanse Technical Park: het model heeft als productnaam Sidecar XL en is het grotere broertje van Sidecar.
Deze attractie is ook terug te vinden in het Franse Fraispertuis-City als Les Draisines en ook in het Zweedse Liseberg als Turbo.

De molen draait in tegenwijzerzin en de 12 gondels, hier als steampunk wagens weergegeven, worden geactiveerd met luchtdrukcilinders die door de gasten zelf kunnen bestuurd worden.
In 1 gondel kunnen twee personen plaatsnemen. Deze attractie is toegankelijk voor kinderen van 0m90 wanneer ze begeleid worden door een volwassene. 

Een technische fiche van deze attractie kan men terug vinden op de website van Technical Park.

20230315 WalibiB Silverton1200800 2

 

Logo300 walibibelgium

 

Bezoekadres

Walibi Belgium
Rue J.Deschamps, 9 
1300 Wavre
BELGIË

Telefoon
+32 (0)10 42 15 00

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner