Forse uitbreiding van Aqualibi Belgium

Klimaatneutraliteit wordt belangrijk aspect

Het Waverse waterpretpark Aqualibi heeft zeer interessante uitbreidingsplannen: blikvanger wordt een nieuwe toren met 4 baanbrekende glijbanen. Daarnaast vinden er ook verschillende werkzaamheden plaats in het kader van het traject naar klimaatneutraliteit van het waterpark.

De bezoekers zullen nog even geduld moeten uitoefenen. De werkzaamheden in Aqualibi zijn in 2 fases verdeeld: van 9 januari tot en met 17 februari en van 28 augustus tot en met 21 december zal het populaire waterpretpark van Walibi Belgium gesloten zijn. Het resultaat van deze forse uitbreiding zullen de bezoekers dus pas eind 2023 kunnen ervaren.

20230209 Aqualibi1200800 1

De totale kost van het project is geraamd op zo'n €30 miljoen. In de eerste fase wordt er werk gemaakt van een uitbreiding van het waterpark met ongeveer 1.000 m². Een 25 m hoge toren wordt gebouwd, waaruit een verzameling van unieke glijbanen in de Benelux vertrekken.
Eind dit jaar wordt de tweede fase afgerond en kunnen de waterpretliefhebbers 4 nieuwe, spannende ervaringen ontdekken, gaande van zij aan zij races op banden en matten tot een wervelend avontuur in een draaikolk en een flinke adrenalinestoot op een 18 m hoge halfpipe!
De bouwer van de waterglijbanen is het gerenomeerde bedrijf ProSlide Technology Inc.
Ook zal het waterpark een tropische buitentuin openen dat ingericht wordt voor ontspanning en horeca.

Jean-Christophe Parent, de CEO Walibi Belgium-Aqualibi, is alvast erg enthousiast om een dergelijke investering voor het waterpark aan te kondigen: "Deze 4 'state-of-the-art' glijbanen beschikken allemaal over baanelementen die uniek zijn in de Benelux - en zelfs in Europa. Op één van de glijbanen zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een wedstrijdje te houden waarbij de bootjes, via waterjettechnologie, opwaarts worden gelanceerd. Dit indrukwekkende project sluit aan bij onze ambitie om Aqualibi’s positie als het referentiewaterpark van België, met spannende evaringen voor alle leeftijden, te versterken."

De eerste fase van werkzaamheden wordt op 17 februari afgerond.
Bezoekers zijn weer welkom vanaf 18 februari. Tijdens de krokusvakantie (voor de Franse Gemeenschap 2 weken) is Aqualibi op 18, 19, 23, 24 & 25 februari en 3 & 4 maart tot 22 uur geopend met verschillende activiteiten voor groot en klein. Aqualibi zal tot en met 27 augustus geopend blijven volgens de reguliere openingskalender.

20230209 Aqualibi1200800 2

Een ander heel belangrijk aspect is het traject naar klimaatneutraliteit. Ongeveer de helft van het investeringsbudget wordt toegewezen aan de energie-efficiëntie van het waterpark en aan de decarbonisering van het resterende verbruik.
Sinds begin januari zijn er diverse renovatiewerken aan de gang om aanzienlijke energiebesparingen te verwezenlijken. Dit omvat onder andere de verbetering van de bestaande isolatie, de vervanging van het verwarmings- en ventilatiesysteem door hoogperformante apparatuur en de optimalisering en automatisering van de werking van energieverbruikende installaties.
Bovenop de verbetering van de energieprestaties, wenst Aqualibi zijn toevoer te verduurzamen door de productie van groene stroom.
Dit jaar wordt er op de personeelsparking een nieuw zonnepanelenpark - van circa 2 voetbalvelden (15.700 m²) - aangelegd, waardoor de ​ productie die door de bestaande zonnepaneleninstallaties wordt opgewekt met vier wordt vermenigvuldigd. De aangeleverde energie zal gebruikt worden voor de werking van Aqualibi. ​

Info en foto's: Walibi Belgium/Aqualibi
  

Logo300 walibibelgium

 

Bezoekadres

Walibi Belgium
Rue J.Deschamps, 9 
1300 Wavre
BELGIË

Telefoon
+32 (0)10 42 15 00

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner