Nieuwe (kinder)achtbaan voor Walibi

Fun Pilot voor de kids

Walibi Belgium wil een verbreding van haar doelpubliek, en zet sinds vorig jaar nog steviger in op families en gezinnen. In 2018 ruimde de kinderachtbaan Coccinelle plaats voor Tiki-Waka, maar in 2019 komt er opnieuw een kiddie coaster.

20190212 WalibiFunCoaster300Fun Pilot is trouwens de naam van de nieuwste achtbaan in Walibi! Walibi Belgium maakte de naam van zijn allernieuwste achtbaan bekend op de officiële Facebookpagina van het pretpark. Volgers van de pagina mochten via een digitale variant van het spel ‘galgje’, dat live werd uitgezonden, de naam van de attractie raden. Na 8 minuten werd de naam ‘Fun Pilot’ uiteindelijk gevonden.

‘Fun Pilot’ is een kinderachtbaan, ideaal als opstapcoaster voor kleine kindjes, van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. Het betreft een Force 190 achtbaan.
‘Fun Pilot’ zal 9.5m hoog worden en 190m lang. De topsnelheid zal 40km/u bedragen.
Kleine pretparkbezoekertjes en hun ouders zullen deze gloednieuwe achtbaan kunnen ontdekken in de vernieuwde zone ‘Fun World’; een kleurrijke wereld boordevol avontuur voor de allerkleinsten.
De nieuwe attractie zal reeds in de lente 2019 geopend worden.

‘Fun Pilot’ en ‘Fun World’ maken deel uit van het grote vernieuwingsplan dat Walibi Belgium de komende jaren (tot 2023) zal transformeren.
Het populaire pretpark zal trouwens in 2019 nog een andere zone vernieuwen. Deze zone - ‘Karma World’ - bevindt zich ter hoogte van de ‘Cobra’-achtbaan en zal een Indisch getinte sfeer krijgen.
‘Karma World’ zal bovendien ook een nieuwe attractie verwelkomen: ‘Popcorn Revenge’.
Bezoekers zullen in deze darkride terechtkomen in een Bollywoodiaans theater dat uit 7 interactieve ruimtes bestaat.
Dé grote nieuwigheid: de 7 voertuigen, waarin steeds 6 bezoekers kunnen plaatsnemen, zullen op willekeurige wijze in een bepaalde ruimte worden gestuurd. Met andere woorden het parcours van de attractie ligt niet op voorhand vast. ‘Popcorn Revenge’ is een attractie van het Belgisch bedrijf Alterface. Ook Popcorn Revenge opent zijn deuren voor bezoekers in de lente van 2019.

2019 belooft dus voor het hele gezin weer heel wat leuke ervaringen en belevenissen in petto te hebben!

20190212 WalibiFunCoaster1200800

   

Logo300 walibibelgium

 

Bezoekadres

Walibi Belgium
Rue J.Deschamps, 9 
1300 Wavre
BELGIË

Telefoon
+32 (0)10 42 15 00

  

Parken in de buurt

 

Routeplanner