Tiki-Waka geopend

Funcoaster in Walibi Belgium

In juni 2017 kondigde Walibi Belgium aan dat er 100 miljoen euro geïnvesteerd ging worden in het park om er verschillende werelden te creëren. De eerste investeringen zijn dit jaar reeds merkbaar met de opening van Kiddie Bay, een herthematisering van Aqualibi en de opening van een nieuwe familieachtbaan, Tiki-Waka...

20180406 WalibiB TikiWaka180In het park zelf kunnen bezoekers reeds genieten van de nieuwste aanwinst: Tiki-Waka.
Deze familieachtbaan bevindt zich in het achterste gedeelte van het park, en is opgetrokken in een exotische Tiki-stijl. De nieuwe achtbaan maakt deel uit van een nieuwe exotische zone, Exotic World.
Dit gedeelte van het park oogde al meerdere jaren eerder leeg wanneer bezoekers tot achteraan in het park wandelde om de topattractie Challenge of Tutankhamon aan te doen.

De achtbaan ligt mooi uitgestrekt en biedt een variatie aan van spannende bochten en leuke heuveltjes.
De nieuwe attractie is sterk gericht op de families: kinderen vanaf 1m groot mogen samen met hun ouders dit spannende avontuur beleven. Deze zogenaamde fun-coaster bereikt een snelheid van 55 km/u. Op een traject van 564m lang start een leuke race met een hoek af, zoals het park het graag vertelt...
De fabrikant is het Duitse bedrijf Gerstlauer, die in de Belgische pretparkenwereld ook in collega-parken al enkele leuke achtbanen heeft neergezet. Denk maar aan Anubis the Ride (Plopsaland De Panne), Vicky the Ride (Plopsa Coo) en Typhoon (Bobbejaanland). Deze achtbaan kan een bezoekersaantal van 600 personen per uur verwerken.

Het meerjarenplan van Walibi Belgium is dus alvast succesvol ingezet. Een totaalinvestering van 100 miljoen Euro werd aangekondigd. De herthematisering van Aqualibi in een Caraïbische sfeer werd succesvol afgerond, net als de uitbreiding van het waterpretpark met een kindergedeelte, Kiddie Bay, voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

20180406 WalibiB TikiWakaVIEW1200900

12 miljoen Euro werd dit jaar aan bovenvernoemde werken besteed.
   

Logo300 walibibelgium

 

Bezoekadres

Walibi Belgium
Rue J.Deschamps, 9 
1300 Wavre
BELGIË

Telefoon
+32 (0)10 42 15 00

  

Parken in de buurt

 

Routeplanner