Meerjarenplan Walibi Belgium onthuld

Meer dan 100 miljoen investeringen

Walibi Belgium heeft grootse plannen. Nadat het park vorig jaar reeds het publiek aangenaam verraste met de opening van Pulsar, 's werelds eerste Splash Coaster, heeft het park nu haar plannen uit de doeken gedaan voor de komende jaren.

20170622 WalibiB180Er wordt tot 2022/2023 maar liefst meer dan 100 miljoen Euro geinvesteerd in Walibi Belgium: het betreft niet alleen nieuwe attracties, maar ook de aanpak van de verschillende zones die verder worden uitgebouwd of worden vernieuwd. Op het einde van dit plan zal maar liefst drie kwart van het park volledig onder handen zijn genomen. Reeds vorig was duidelijk dat het Belgische Walibi-park met investeringen in nieuwigheden de bezoekers wil aantrekken. En met succes. Pulsar werd een voltreffer. Die lijn wordt nu doorgetrokken met forse investeringen. De focus van Walibi blijft gericht op families: het pretpark is een familiepark voor jong en oud. De investeringen tonen dit ook aan. We mogen elk jaar iets nieuws verwachten...

Onder het motto "elk jaar nieuwe attracties", maakte het park reeds bekend dat er volgend jaar een family coaster het attractieaanbod zal vervoegen. Hiervoor ruimt de kleine keverbaan plaats die binnen het park een nieuwe bestemming krijgt. Nabij de topattractie Challenge of Tutankhamon zal een hele zone onder handen worden genomen en een exotisch thema krijgen, zodat het ook beter aansluit bij de reeds bestaande attracties... 

Ook in Aqualibi worden extra tropische sferen gecreëerd... Met de nieuwe kinderzone die aan Aqualibi wordt toegevoegd, zullen ook kinderen zonder zwemervaring naar hartelust kunnen ravotten. Het betreft een uitbreiding parkinwaarts van de huidige oppervlakte met maar liefst 700 m². Hierdoor zal Aqualibi maar liefst bijna 7000 m² groot zijn.

In 2019 worden drie zones volledig heraangelegd en komen er maar liefst twee nieuwe attracties bij: een familiale interactieve indoorattractie en een kindercoaster. Zo kunnen bezoekers beginnen kennismaken met de verschillende werelden van Walibi en wordt er bovendien ook een volledig nieuw belevingsrestaurant gebouwd.

In 2020 komt er temidden van een vernieuwde western zone een interactieve waterattractie (een Twist 'n' Splash) waar ook omstaanders aan kunnen deelnemen.

De grootste investering van het hernieuwingsplan komt er in 2021: een spectaculaire megacoaster die volgens Walibi zijn gelijke niet kent in de Benelux. Deze achtbaan wordt gebouwd in een volledig nieuwe zone. Hiermee zal het park uitkomen op tien rollercoasters, een absoluut record in de Benelux. De volledige zone rond de Weerwolf en de Vampire wordt dan ook gethematiseerd.

In 2022/23 wordt het hernieuwingsplan vervolmaakt met een nieuwe familieattractie en krijgt de zone rond Flash Back een aangepast thema. Aqualibi krijgt er ook nieuwe glijbanen bij.

Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur: "Met dit ambitieuze ontwikkelingsplan willen we terug onze plaats innemen als het grootste en meest sensationele attractiepark van België voor alle leeftijden. In het verleden heeft Walibi steeds een voortrekkersrol gespeeld in het aanbieden van nieuwe en unieke sensaties. We nemen deze rol met heel veel zin en overtuiging terug op en zullen in de toekomst nog aantrekkelijker zijn voor families met kinderen of jongeren die een spannende dag wensen te beleven. We rekenen erop dat dankzij de kwalitatieve aanpassingen via de nieuwe themazones en het nog uitgebreidere aanbod van nieuwe attracties ook nog meer Vlamingen de weg zal doen vinden naar Walibi".

20170622 WalibiB640

Wat deze investeringen betekent voor zusterpark Bellewaerde is niet duidelijk. Walibi gaat alvast resoluut voor het nummer 1 status in België. Het park werd de afgelopen jaren als Beste Pretpark van België gestemd bij de Diamond ThemePark Awards. Of dit een boost gaat geven aan investeringen in de andere Belgische parken, is een beetje koffiedik kijken. Plopsaland heeft haar eigen koers en is gericht op een ander (jonger) doelpubliek. Maar ook daar investeert men fors met binnenkort een hotel. Dit jaar opende Heidi The Ride, waarmee het park het doelpubliek toch verbreed. Voor de pretparkliefhebbers is het te hopen dat ook Bobbejaanland de komende jaren het publiek weet te verrassen.
   

Logo300 walibibelgium

 

Bezoekadres

Walibi Belgium
Rue J.Deschamps, 9 
1300 Wavre
BELGIË

Telefoon
+32 (0)10 42 15 00

  

Parken in de buurt

 

Routeplanner