Opening Pulsar in Walibi Belgium

Wereldprimeur gaat vandaag officieel open

Vandaag, 4 juni, opent in het Belgische pretpark Walibi een wereldpremière: Pulsar. De afgelopen maanden werd er hard gewerkt in Walibi Belgium om de totaalbeleving van deze attractie te optimaliseren.

20160604 Pulsar180Het was eventjes wachten voor de fans van Walibi Belgium, maar dit jaar opent het populaire Waverse pretpark een gloednieuwe attractie, en wat voor één. Een heuse wereldprimeur, en nu al moeilijk te definiëren of dit nu een achtbaan is, of een waterattractie. Het betreft hier een PowerSplash, een concept van Mack Rides dat nu reeds internationale prijzen heeft gewonnen en de attractie is nog niet eens officieel geopend. Het park spreekt graag over een Splash Coaster.
De term "PowerSplash" dekt eigenlijk wel de lading van dit type attractie: de power refereert naar de meerdere lanceringen (voorwaarts en achterwaarts) en de splash, daar moet geen tekening bij... 

De boot met twintig inzittenden, worden driemaal gekatapulteerd, wat uiteindelijk resulteert in een topsnelheid van 100km/u. Een LSM (linear synchronous motor) lanceringsplatform zorgt voor de lancering. De eerste katapultering zal de bezoekers aan 50km/u achterwaarts lanceren en tot een hoogte van 25m boven het waterniveau brengen. De tweede voorwaartse lancering brengt hen tot 35m hoog aan 80km/u. Om de 45m hoge piek te bereiken is een laatste achterwaartse lancering aan 100km/u nodig.
De pieken worden gekenmerkt door een vertikale toren, waardoor Pulsar niet alleen als achtbaan en waterattractie fungeert, maar ook als vrije-val-attractie. 

Jora Vision, een gerenommeerd decoratiebedrijf uit Nederland, zorgde ervoor dat PULSAR een immersieve totaalbeleving wordt. IMA Score leverde de geluidseffecten en de muziek die aanwezig is in de attractie. De openingsshow werd verzorgd door Production Pirates, met onder meer een DJ-set van Robert Abigail en de foodtrucks van Wim Ballieu.

20160604 Pulsar640

Alvast een preview van de eerste testrit met mensen...

   

Logo300 walibibelgium

 

Bezoekadres

Walibi Belgium
Rue J.Deschamps, 9 
1300 Wavre
BELGIË

Telefoon
+32 (0)10 42 15 00

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner