Exotic World

Megacoaster Kondaa klaar voor opening

Op 8 mei mogen de Belgische pretparken opnieuw open, en Walibi Belgium is er alvast klaar voor. 2021 brengt immers een nieuwe themazone: Exotic World met als de megacoaster Kondaa absolute blikvanger.

Exotic World is een volledig nieuwe zone waarvoor een terrein van 4.5ha aan het park toegevoegd. Het grootste gedeelte van dit gebied wordt in beslag genomen door Kondaa, de nieuwe mega-coaster van Walibi.
Het zal niet alleen de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux zijn, het is een achtbaan die 2 wereldrecords zal breken: het is de Megacoaster met het meeste aantal parcourselementen én het meeste aantal, nl. 15 airtime-momenten!
De statistieken ogen alvast veelbelovend: 50m hoog, 1,2km lang, 113km/u en 4,5G!

20210505 WalibiB Zone Exotic World1200800 1

“Het is indrukwekkend! Je hebt de indruk dat je tijdens de hele rit jouw zitje amper raakt”, vertelt Vanessa Crocco Villarroel, Coördinator Ontvangst. “Eerst ga je héél hoog om nadien aan een topsnelheid over de grond te razen. Dit is een unicum voor Walibi Belgium”, vervolgt Thomas Ruiz-Ruiz, Park Operations Supervisor.

20210505 WalibiB Zone Exotic World1200800 3

Wie zich ook aan een sensationele rit waagde, was Jean-Christophe Parent, directeur-generaal van Walibi Belgium: “Onze attracties bieden allemaal verschillende sensaties. Zo hebben we bijvoorbeeld inversies, vrije val, launch... maar airtimes; dat misten we nog. Kondaa is een écht airtime-machine! Een totale nieuwe ervaring voor onze bezoekers. Ik kijk al uit naar hun reacties zaterdag, wanneer het park opengaat voor het grote publiek!”

20210505 WalibiB Zone Exotic World1200800 2

De totale prijskaart voor de opbouw van de achtbaan en de aanleg van de omringende zone bedraagt volgens Walibi €25 miljoen. Dit is ongezien voor het pretpark, zowel op het vlak van grootte, thematisering en budget. Het is dan ook de belangrijkste investering in de geschiedenis van Walibi en maakt deel uit van een masterplan dat enkele jaren geleden tot uitvoering werd gebracht.

20210505 WalibiB Zone Exotic World1200800 4

Naast Kondaa zal dit gebied ook de thuishaven zijn voor Kondaala (kinderattractie), NSoso (restaurant) en een gethematiseerde shop. Dit nieuwe gedeelte is enkel bereikbaar via twee indrukwekkende bruggen, die de bezoekers begeleiden naar "het verloren gebied".

Om de onderdompeling in de exotische wereld te verzekeren werd er volop gewerkt aan een sterke thematisering. Zo werden er bijv. 16.000 planten en bomen aangelegd bestaande uit 80 verschillende soorten, waarvan 14 zeer uitzonderlijke exotische varianten in dit gebied.

Tekst: op basis van persbericht Walibi Belgium
Foto's: Walibi Belgium