Opening Wickieland

Groot feest in Plopsaland De Panne

De gloednieuwe themazone rond het Studio 100-figuurtje Wickie de Viking werd bij het begin van de zomervakantie geopend in het bijzijn van meer dan 1.300 genodigden. Verschillende BV’s (Bekende Vikingen) ontdekten als eersten Wickieland, een bijzonder mooi uitgewerkt gebied met twee nieuwe familie-attracties.

2013-07-PlopsaWickie-180Gisterenavond veroverden Wickie de Viking en vader Halvar hun eigen themazone in Plopsaland De Panne: Wickieland. Het was het begin van een groots opgezet Vikingenfeest, waarbij meer dan 1.300 genodigden getuige waren van de officiële opening door Wickie en Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof. Ook Gert Verhulst en Hans Bourlon waren van de partij om het Vikingdorp in te wijden.

“We zijn trots op deze nieuwe themazone”, lacht Steve Van den Kerkhof, “we hebben hard gewerkt om de leefwereld van Wickie zo goed mogelijk weer te geven, zodat kinderen en hun ouders zich in Wickieland even Viking wanen.”

Het Vikingdorp bestaat uit enkele mooi ingewerkte spelletjeshuizen, twee horecapunten, ‘Viking Grill’ en ‘Halvar’s Sandwich’ voor mensen die opteren voor een snelle hap, maar de meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar de 2 nieuwe familieattracties: Wickie The Battle en De Grote Golf.

‘Wickie The Battle’ is een zogenaamde splash battle waar de bezoekers varen in een drakkar doorheen de Vikingbaai. Tijdens hun tocht van 155 meter kunnen bezoekers andere Vikingboten met een waterkanon onder vuur nemen, maar riskeren ze tegelijk zelf ook een salvo van waterstralen. Bovendien zorgen de special effects op het parcours vast en zeker voor nog meer verrassende waterpret…

Op ‘De Grote Golf’ zitten bezoekers op een grote, ronde drakkar met het gezicht naar buiten gericht. De drakkar vliegt aan een snelheid van 70km/u al draaiend heen en weer over een heuvelachtige baan van 92 meter die aan de uiteinden 16 meter hoog reikt.

Het ganse Wickieland is maar liefst 5000m² groot in oppervlakte. Meer dan 2.500 m2 gesculpteerde rotsen geven de nieuwe Vikingbaai vorm. Die baai bevat maar liefst 1.600.600 liter water.
Plopsa investeerde € 5,5 miljoen in de opbouw en thematisering van Wickieland. Om even de vergelijking te maken: Huracan in Bellewaerde Park kostte zo’n 4 miljoen Euro, de vernieuwde achtbaan van Walibi, Psyké Underground kost maar liefst 6 miljoen Euro.
De capaciteit van Wickieland bedraagt 1.200 personen per uur.
   

2013-07-PlopsaWickie-420

 

Meer foto's vindt u hier...

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner