Wickieland
- Details
- Categorie: Plopsaland De Panne
- Laatst bijgewerkt: dinsdag 23 juli 2013 20:37
Themaland der vikingen in Plopsa-stijl
Plopsaland De Panne investeerde in 2013 verder in de uitbouw van het park zodat het Studio 100 themapark volwaardig het ganse jaar door bezoekers kan ontvangen.
Zo was er de metamorfose van het gebied rond Whizzie en Whoppie in een zone rond Kaatje en Kamiel en ook de Springflyer werd getransformeerd in de ROX-Flyer om zo toch meer in te spelen op de populaire figuren die net iets actueler zijn.
Ook zeer graag gezien, maar vooral internationaal bekend, is Wickie de Viking. In Plopsa Coo kreeg het populaire figuurtje reeds een bijzonder sterk uitgewerkte familie-achtbaan. In De Panne is een gans themagebied weggelegd voor hem. Het gebied wordt gedomineerd door de twee attracties: De Grote Golf en Wickie The Battle. Belangrijker nog dan de attracties was de inwerking van de attracties op de voormalige locatie van het Theater: een gans Vikingendorp verrees waar vroeger een tent stond. Nu zijn hier diverse eetmogelijkheden, het station van de stoomtrein die rondom het park reist, enkele leuke speelkraampjes en vooral verschillende rustpunten. Dit alles in een bijzonder mooi gethematiseerd kader. Ook is er ruimte voorzien voor Meet & Greets met je favoriete Vikinghelden.
Het belangrijkste voor de bezoeker is wellicht de komst van de twee nieuwe attracties. Enerzijds is er Wickie the Battle, een zogenaamde Splash Battle, gefabriceerd door Mack Rides, waarin bezoekers het watergevecht aangaan met de verschillende vikingen, maar ook met elkaar. Droog hieruit komen is haast een utopie. Gelukkig beschikken de bootjes over opbergruimtes om alvast de tassen droog te laten terugkeren. Ook is er de mogelijkheid om je in de droogcabine te laten opdrogen. Komend seizoen zal ook hier een stationsgebouw verrijzen als finale afwerking van het gebied. Bezoekers kunnen alle hoeken van deze attractie bewonderen en ook van aan de kant de dappere krijgers nat spuiten. Met risico uiteraard om zelf onder vuur, of beter gezegd water, genomen te worden.
De Grote Golf is dan weer een unieke attractie voor België en Nederland. Het betreft een Disk’O’Coaster van het Italiaanse Zamperla. Ondanks de term “Coaster” wordt deze attractie niet aanzien als een rollercoaster omdat de attractie nauwelijks gebruik maakt van de zwaartekracht om de grote schijf te doen bewegen: het geheel wordt aangedreven met elektromotoren, al durven sommigen het toch te klasseren als een achtbaan. In ieder geval betreft het een bijzonder leuke attractie met een hoog fun-gehalte die bovendien bijzonder knap werd ingewerkt in het gebied en in feite één van de poorten vormt van Wickieland.
Beide attracties zijn uiteraard bijzonder populair bij het publiek, en vermits hun toch eerder lage capaciteit kan dit wel eens een langere wachtrij opleveren. Het ganse gebied zou in principe 1200 mensen per uur moeten kunnen verwerken. Even ter vergelijking: een grotere achtbaan kan deze capaciteit ook gemakkelijk aan. Hiermee wordt toch wel een mogelijk pijnpunt bloot gelegd, een fenomeen dat eigenlijk geldt voor haast het ganse park, namelijk dat op drukkere dagen wachttijden gemakkelijk hoog kunnen oplopen door de eerder lage capaciteit van attracties. Toch verhoogt dit gebied, net als bij Mayaland destijds, de totale capaciteit van het park: bij evenveel bezoekers in het park betekent dit theoretisch toch minder wachtrijen, al is het moment van bezoek uiteraard cruciaal om dit te beoordelen en trekken nieuwe attracties nu eenmaal meer bezoekers aan. Aan de andere kant is dit wel één van de weinige minpunten die we konden vinden. De keuze voor Wickieland is dan weer bijzonder slim bekeken. Het park bevat immers bijzonder veel kindvriendelijke attracties. In Wickieland wordt toch een stapje hoger gezet: het zijn geen attracties zoals Anubis the Ride of Supersplash, maar het zijn wel degelijk familieattracties waar de grotere broer of zus met veel plezier zal aan boord gaan. Hiermee wordt toch een iets ouder doelpubliek aangesproken, die in feite een eerder beperkt aanbod hadden in Plopsaland De Panne. Bovendien vormen de vikingen een zeer dankbare inspiratiebron voor thematisering. Dit was eerder in Plopsa Coo al gebleken, maar in De Panne heeft men de fantasie echt de vrije loop gelaten en het resultaat oogt toch wel indrukwekkend.
De komende stappen in de langetermijnsplanning zijn nog Plopsaqua, een groot waterpretpark in Studio 100 stijl en een themahotel. We hebben het laatste dus zeker nog niet gezien…