Opening Plopsaqua

Waterpret-paradijs

Plopsa opent vandaag op 22 maart 2015 haar allereerste waterpark. Plopsaqua De Panne is een zwemcomplex van 4.000 vierkante meter groot, gelegen naast Plopsaland De Panne.

20150321 Plopsaqua180Bovenop een 25-meterbad met 4 banen komt er een ruim speelgedeelte met 3 verschillende zwembaden en 6 glijbanen. Bovendien zullen in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten te vinden zijn. De unieke thematisering gecombineerd met verschillende geluid- en lichteffecten garandeert een magische beleving voor iedere bezoeker.

Plopsa gaat prat op originaliteit en een doorgedreven thematisering en dit is in haar waterpark niet anders. Het subtropische zwembad is volledig ingericht rond de populaire Studio 100-held Wickie de Viking in een decor dat een dooiend sneeuwlandschap bij zonsondergang uitbeeldt.
Alle figuren uit de Wickie de Vikingtekenfilmserie krijgen er een plaatsje, maar ook een familie wolven, een walvis, beren en andere Scandinavische dieren staan verspreid in het Vikinglandschap.

In het zwemcomplex komt geen lichtkoepel, maar wordt gewerkt met scenografische verlichting. Dit om bezoekers onder te dompelen in de sfeer van een Vikingdorp bij zonsondergang. Hierdoor wordt de beleving compleet anders dan de zwemervaring in een klassiek subtropisch zwemparadijs. Het thema is uniek: er wordt een koud klimaat in een warme omgeving uitgebeeld.

Op een totale oppervlakte van 4000 m2 biedt Plopsaqua voor elk wat wils. Er wordt gewerkt met verschillende geluid- en lichteffecten in de zwembadattracties die tot de verbeelding van jong en oud spreken. Zo wordt 4 maal per dag onweer nagebootst boven het golfslagbad, maar ook in het ruime buitengedeelte valt elk moment iets spannends te beleven.

Masterplan
Plopsaqua De Panne maakt deel uit van het masterplan om van Plopsaland De Panne een all weather en dus een all seasons- bestemming te maken.
Het zwemparadijs vormt een mooie aanvulling op de verschillende buitenattracties, het overdekte Mayaland en het Plopsa Theater, waardoor Plopsaland De Panne de bezoeker een leuk en gevarieerd attractie-aanbod biedt voor ieder weertype. 
Het masterplan wordt gefinaliseerd met de realisatie van het Plopsa Hotel, een viersterrenhotel met 82 klassekamers. Aan de bouw van Plopsaqua hangt een prijskaartje van €16 miljoen. Ook de gemeente De Panne investeert in het nieuwe zwemcomplex.
Hierdoor genieten inwoners van de gemeente De Panne een speciale en democratische toegangsprijs. Plopsaqua De Panne bleek de beste optie bij de zoektocht naar een nieuw gemeentelijk zwembad. 
   

Zwembadfaciliteiten
- Het Stormbad met regengordijn van 50m2 groot en donder- en bliksemeffecten
- Halvar’s Drakkar, een vikingboot met 2 waterkannonen die zwemmers zelf kunnen bedienen
- Spectaculaire wildwaterbaan, Wild River door ravijnen, mysterieuze grotten en 2 watervallen
- Wickie’s Speeldorp, een playhouse met 3 glijbanen en verschillende waterspeeltuigen en -effecten
- Ylvi’s Peuterbad met waterspeeltuigen en 2 grote schermen waarop de avonturen van Wickie de Viking worden vertoond
- 25 Meter Disco Bad met 4 banen en lichtinstallatie
- 2 bubbelbaden
- Buitenzwembad met een bubbelbank en nekdouche
- Ligweide
- Sauna voor 12 personen
- Viking Snack, een horecapunt waar snacks en drankjes verkregen kunnen worden
Drie spectaculaire glijbanen zorgen voor een ongeziene beleving:
- Sky Drop (19 m hoog): De Sky Drop is de hoogste glijbaan van België. Daarnaast is ook het lanceerplatform uniek: de zwemmer valt loodrecht naar beneden in de glijbaan, na het openklappen van het luik onder de voeten.
- De Glijdende Banden (15 m hoog): Alleen of met zijn tweeën glijden zwemmers pijlsnel naar beneden op een band.
- Disco Slide (11 m hoog): Deze glijbaan registreert hoe snel zwemmers naar beneden glijden op de tonen van zelfgekozen muziek.

20150321 Plopsaqua640

Vernieuwende technologieën
Plopsaqua is een sterk staaltje van de allernieuwste technologieën. Zo wordt om een uitstekende waterkwaliteit te garanderen, gewerkt met een AOS-installatie. De waterhygiëne is verzekerd door middel van zoutelektrolyse. Dit zorgt ervoor dat chloorirritatie tot een minimum beperkt wordt in vergelijking met andere zwembaden met minder geavanceerde systemen.
Naast unieke technieken die de waterkwaliteit optimaliseren, bevat Plopsaqua De Panne ook diverse ecologische technologieën. Zo wordt de scenografische verlichting voor 95% gerealiseerd door LED lampen. Een RO zuiveringsinstallatie verwezenlijkt een waterbesparing van maar liefst 50%. Warmterecuperatie geschiedt door het opnemen van een ventilatiesysteem dat werkt met hoogrendement luchtgroepen.
Waterverdamping in het buitenbad is bovendien beperkt doordat het water ’s nachts in immense waterreservoirs wordt opgeslagen.
Tenslotte is Plopsaqua over de gehele oppervlakte voorzien van vloerverwarming, wat het aangenaam vertoeven maakt voor bezoekers.

Website: www.plopsaqua.com
  

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner