Op schoolreis naar een Plopsa-park

 

Verschillende programma's in de verschillende parken

De Plopsa-parken zijn niet alleen kindvriendelijke parken om in gezinsverband te bezoeken, ook voor schoolreizen kan men terecht in één van hun parken, waarbij er gratis educatieve projecten beschikbaar zijn voor de scholen.

2012-06-plopsaschool180-1In Plopsaland De Panne biedt men verschillende mogelijkheden aan. Zo is er de Boerderijklas met Amika, die gratis is. Op de Big & Betsy Hoeve worden de kinderen van de 1e en 2e graad ingewijd in het het echte leven op de boerderij door dierenarts Wouter. De leerlingen mogen de dieren ook aanraken. De Boerderijklas wordt aangepast afhankelijk van de leeftijdsgroep.
Een ander educatief project in Plopsaland De Panne, is een bezoek aan het waterzuiveringsstation van het park. Aquafin opende eind mei 2009 een gloednieuw waterzuiveringsstation recht tegenover het pretpark. Het afvalwater van Plopsaland gaat rechtstreeks naar deze zuiveringsinstallatie. Tijdens de gratis rondleiding kunnen kinderen van de 2e en 3e graad aan de weet komen hoe dit vuile water weer schoon wordt gemaakt.
Nieuw sinds dit jaar en eveneens gratis is “School zonder pesten”, een vrolijke interactieve zaalvoorstelling waarbij ‘Victor en zijn Goedgevoel Machine’ stilstaan bij het thema van pesten op school. De voorstelling kadert binnen een ruimer preventieproject van School Zonder Pesten vzw.
Dit educatief project is beschikbaar voor kinderen van de 3de kleuterklas en 1ste graad.

2012-06-plopsaschool180-2In Plopsa Indoor Hasselt worden kinderen wegwijs gemaakt in het verkeer. Tijdens de Verkeersklas, die gratis wordt aangeboden, wordt samen met een politieagent de verkeersregels opgefrist. Daarna wordt de aangeleerde theorie omgezet in de praktijk op het Verkeerspark en tijdens de spannende Verkeersquiz.

In Plopsa Coo kunnen de leerlingen gratis deelnemen aan de Natuurklas. Het Waalse Plopsa-park ligt aan de watervallen van Coo, de grootste watervallen in België. Bovendien ligt het pretpark in een bosrijke omgeving met een bijzonder boeiend wildpark gedeelte.

Voor de scholen (enkel in België) zijn volgende tarieven geldig (Trein + inkom*):

- Plopsaland De Panne: €17 p.p.
- Plopsa Indoor Hasselt: €12,50 p.p.
- Plopsa Coo: €12,50 p.p.
*Tarief vanaf 15 pers. voor heen- & terugreis 2e klas vanuit elk Belgisch station, mits reservatie via de NMBS dienst Groepsreizen Binnenland: +32 (0)9 241 23 68 of via groepen.nationaal@nmbs.be. Geldig voor een schoolreis vanaf 1 april 2012

De netto-prijzen zonder trein zijn:
- Plopsaland De Panne €13 pp
- Plopsa Indoor Hasselt €9 pp
- Plopsa Coo €9 pp
- Plopsa Indoor Coevorden €9 pp

Er zijn ook lunchformules beschikbaar:
- Kindermenu - friet, frikandel, sausje & drankje: €4 pp
- Schoolmenu - spaghetti of balletjes in tomatensaus met frietjes & drankje: €7 pp
- Een extra drankje of extra ijsje is beschikbaar voor €1,25

Indien u vorig jaar al een Plopsa-schoolreis maakte, dan krijgt u dit jaar 10% korting!
Meer informatie (voor onder meer de reservering) vindt u hier...

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner