Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is sinds zijn oprichting op 29 april 2000 uitgegroeid tot een indrukwekkend vlaggeschip aan themaparken. Daar waar de doelgroep in het begin vooral gericht was op gezinnen met jonge kinderen, is het park in de loop der jaren geëvolueerd tot een volwaardig familiepark.

Het voormalige Meli-park veranderd in 2000 niet alleen van naam en van eigenaar, ook het ganse opzet van het park werd aangepast. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd, maar langzaam maar zeker wist Plopsaland zich op gerichte manier op te werken als een solide park, waar de beleving draait rond de figuren van Studio 100, zoals Plop en Samson, wiens namen deel uitmaken van de naam van het park.

Het familiepark zet heel sterk in op thematisering, zodat de bezoekers zich kunnen inleven in de wereld van Kabouter Plop, superheldin Mega Mindy of Maya de Bij. Door slimme uitbreidingen, zoals Mayaland Indoor, het Plopsa Theater en Plopsaqua De Panne, heeft het park een belangrijke troef in handen om ook tijdens het off-season te kunnen open zijn.

Op attractiegebied is het vooral inleven op de vele attracties die het park te bieden heeft. Kinderen zullen zich heel hard vermaken in het Bos van Plop of op de Traktors. In Wickieland zullen de al iets dapperen aan de slag kunnen. Met andere attracties zoals Heidi the Ride, Anubis: the Ride, SuperSplash of ROXflyer mikt het park toch op de iets oudere bezoekers. De komst van de speciale spinning coaster in 2021 zal ook de hartjes bij de coasterfanaten sneller doen slaan. Wil je het iets rustigers, dan is De Draak zeker en vast een leuke optie. Ook is de in 2020 vernieuwde Dino-Splash een absolute aanrader om eens even af te koelen.

Met de bouw van een hotel dat in 2020 de eerste gasten moet ontvangen, is Plopsaland De Panne klaar om nog meer bezoekers aan te trekken en te verwennen.  

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner