Plopsaland De Panne bestaat ondertussen 20 jaar. Gedurende die periode heeft het park een sterke groei gekend, met onder meer enorm veel parken in binnen-en buitenland. Maar in al die tijd is Plopsaland De Panne toch nog een beetje het vlaggeschip van de groep gebleven. Hier worden alle beslissingen genomen en zien we het park verder evolueren naar een resort en meerdaagse bestemming voor jonge gezinnen.

Waar het pretpark in de beginjaren steevast een kinderpark is, groeide het park uit tot een volwaardig familiepark. Het park heeft dan ook een indrukwekkend aanbod aan attracties, allen in een bepaalde Studio 100 sfeer gestoken. De beleving is dan ook belangrijk, zeker omdat de doelgroep van het park toch vooral gericht is op gezinnen. Tegenwoordig kunnen ook de oudere kids genieten van een aanbod dat voor hen geschikt is, zoals de houten achtbaan Heidi the Ride, misschien niet meteen de strafste achtbaan wat betreft statistieken, maar wel een baantje die perfect past in Plopsaland om de jongere generatie al te laten proeven van achtbaangeweld. 

In het park bevindt zich al heel wat jaartjes een absolute thrillcoaster: Anubis: the Ride. Deze attractie is bijzonder geliefd, misschien wel omdat dit net de spannendste attractie is van het park. Anubis: the Ride is nog steeds één van de betere achtbanen in de Benelux, bijzonder verrassend, en vooral mooi ingewerkt.
De eerder lage capaciteit kan op drukke dagen een doorn in het oog zijn. Zelfs op een rustige dag loopt de wachttijden snel op boven de 20 minuten. Dit is misschien wel het pijnpunt van het park: de meeste attracties hebben een vrij lage capaciteit, wat een nadeel is bij heel drukke dagen (de prijs van het succes zullen we maar zeggen). Maar verder niets dan complimenten voor dit park, dat als Melipark op sterven na dood was, maar nu gerust als een volwaardig toppark mag worden aanzien.

Iets minder spannend, maar daarom niet minder leuk zijn de attracties in Wickieland: Wickie the Battle en De Grote Golf. 
Voor afkoeling moet je in Dino-Splash zijn, de oudere boomstammetjes die een nieuw leven kregen in een dino-wereld. Ook in SuperSplash kun je best nat worden, een populaire attractie in het midden van het park.
In Plopsaland De Panne kun je ook genieten van een wereld van K3, kun je de superheld spelen bij Mega Mindy of je kunt in het kasteel de Draak trotseren. De jongste bezoekers, maar ook de oudere bezoekers, gaan ook graag op zoek naar Kabouter Plop en zijn vrienden in het Bos van Plop.

De meeste familie-attracties zijn uitermate geschikt voor de kinderen, maar ook de papa en de mama worden betrapt bij het vele plezier dat ze beleven. Voor de kinderen is het absolute hoogtepunt om één van de figuren te ontmoeten. Behalve de rondlopende poppen, zijn ook geregeld de "echte" acteurs aanwezig. Zij duiken dan op in één of andere show, die knap en professioneel in elkaar steekt, en voldoet om elk kinderhart sneller te doen kloppen.
Het grote Plopsa Theater is vaak "the place to be" voor al deze spektakels. 

In de nabije toekomst staan nog een spectaculaire achtbaan en een belevingsattractie op het programma. Samen met de opening van het Plopsa Hotel in 2020, zien wij alvast de toekomst van dit Belgische park rooskleurig tegemoet.

  

Parkworld.be waardering

  • Toppark voor kinderen
  • Animatie en leuke shows voor de kinderen
  • Ook tieners en volwassenen worden niet vergeten
  • Horeca prima
  • Eerder lage capaciteit-attracties