Plopsa Hotel opent in najaar 2020

Prachtig wegdromen in de wereld van Studio 100

Het lijkt er op dat de bouw van het Plopsa Hotel vertraging heeft opgelopen. Waar in het verleden gecommuniceerd werd dat bezoekers zich in de zomer van 2020 een verblijf konden boeken, spreekt de website nu reeds van het najaar 2020...

Plopsaland De Panne, toch wel het vlaggeschip van de Plopsa Group, is volop bezig met de bouw van het Plopsa Hotel, vooraan tegen De Pannelaan, net naast Plopsaqua De Panne, waarvan de ingang overigens helemaal mee wordt geïntegreerd. Het allereerste Plopsa Hotel zal 117 gethematiseerde kamers tellen. Uiteraard is er ook een restaurant, er zijn twee bars en drie vergaderzalen voorzien. Door de ligging van het hotel, kan men als gast meteen Plopsaland De Panne of Plopsaqua De Panne binnen stappen.

20200219 PlopsaHotel1200800 1

Via de website kunnen bezoekers zich nu reeds aanmelden om meer te weten te komen: https://www.plopsahotel.be/
Het ganse project oogt indrukwekkend. Plopsa investeert maar liefst 20 miljoen Euro in het hotel. Op die manier wil men van Plopsaland De Panne een all-weather meerdaagse bestemming maken. Bovendien zal het hotel ook ruimte bieden voor zakelijke klanten, met onder meer drie vergaderzalen waar in totaal 350 personen kunnen plaatsnemen.

Uiteraard draait alles rond de Plopsa-magie. Zo krijgt het hotel een foyer die volledig als theater-/operazaal wordt ingericht, waarbij de personages van Studio 100 een centrale rol krijgen in de loges en op de verdiepingen, die uitkijken op ‘het podium’. Bovendien worden de kamers naar de leefwereld van de Studio 100-figuren gedecoreerd. Van de 117 kamers zullen er 11 themasuites en 14 luxesuites zijn. Dat wil zeggen dat Maya de Bij, Kabouter Plop, Bumba, K3, Mega Mindy, Piet Piraat,… er elk hun eigen themasuite krijgen. Op die manier worden hotelgasten in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld wat de beleving compleet anders maakt dan in een klassiek hotel.
De overige 92 standaardkamers, inclusief kamers met voorzieningen voor mindervaliden, krijgen een neutraler ‘theaterthema’.

Het hotel-restaurant zal een buffetrestaurant worden, met buitenterras, waar de gasten een ruime keuze zullen hebben. Ook krijgt het hotel twee bars met een capaciteit van 100 à 150 personen per bar.
Het restaurant en de bars zullen voor iedereen toegankelijk zijn en niet enkel voor hotelgasten. 

20200219 PlopsaHotel1200800 2

Uiteraard zal ook Plopsa Hotel een belangrijke werkgever zijn. Ondertussen zijn er al jobdays geweest, maar via de Plopsa-website kan men altijd terecht om te zien of er nog vacatures zijn.

Info en foto's: Plopsa
   

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner