Comics Station Antwerp overgenomen door Plopsa

Nieuwe start vanaf de Paasvakantie onder nieuwe naam

Op 23 december nam Plopsa het noodleidende Comics Station Antwerp over. Nadat KMDA afhaakte, was het afwachten op het juiste moment om het Antwerpse indoor-park over te nemen.

Sinds het vertrek van enkele bepalende personen bij Comics Station Antwerp in 2019, ging het van kwaad naar erger. De mensen die nog werkzaam waren voor het indoorpark deden hun uiterste best, maar het was dweilen met de kraan open. Na Halloween was Comics Station zelfs niet meer open voor het publiek, zogezegd voor werkzaamheden. 

Al een gans jaar probeerden de investeerders andere partijen warm te maken voor een overname. Plopsa en KMDA (onder meer ZOO Antwerpen) werden als voornaamste kandidaten genoemd. Een anonieme bron bij Comics Station vertelde dat de ZOO afhaakte omdat men geen brug kon/mocht bouwen vanuit de Zoo naar het indoor-park, omdat de eigenaar van het gebouw NMBS is, en die zagen zo'n ingrijpende aanpassing niet zitten.

Nadat Comics enkele malen "toevallig" negatief in de media terecht kwam, was het park een vogel voor de kat.

 20200103 ComicsPlopsa1200800 2

De Plopsa Group en de aandeelhouders van het Antwerpse indoorpretpark Comics Station sloten dan uiteindelijk een akkoord om het pretpark aan de Plopsa Group over te dragen. Tegelijk werd een nieuwe overeenkomst gesloten met Standaard Uitgeverij rond hun stripfiguren die in het park terug te vinden zijn. Met de sterkte van de Studio 100 figuren, die ook in stripformaat leven, zijn er natuurlijk de nodige mogelijkheden om alsnog een succesverhaal te schrijven. Dat ziet Plopsa ook, en zij investeren daarom ook de komende karen zo'n 5 miljoen Euro in Comics Station.

Comics Station Antwerp opende in 2017 de deuren. Het park bevindt zich aan de achterzijde van het Centraal Station, nabij het Kievietplein. Door de recente situatie waren de huidige aandeelhouders, PMV, Vermec en Standaard Uitgeverij, op zoek naar nieuwe partners. Uiteindelijk kozen ze door de situatie voor een volledige verkoop.
"Vanuit het aandeelhouderschap zijn we verheugd dat Comics Station Antwerp een doorstart kan nemen. Het park beschikt immers over verschillende troeven voor gezinnen met jonge kinderen die garant staan voor een goed gevulde familiedag binnen een bruisende stad als Antwerpen.", aldus de huidige aandeelhouders. "We zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van de Plopsa Group een goede optie genomen hebben op de uitbouw van een solide verdere toekomst van Comics Station Antwerp."

 20200103 ComicsPlopsa1200800 1

“Bij Plopsa bekijken we steeds grondig elke opportuniteit.”, licht Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof toe. “We zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan. De voorbije weken en maanden hebben we de tijd genomen om met alle betrokkenen te praten en een evaluatie te maken. We denken met onze ervaring te kunnen werken aan een efficiëntere kostenstructuur en de bezoekersaantallen te verhogen.”

"We werken al met Studio 100 samen rond strips.", vult Jeroen Overstijns, CEO van Standaard Uitgeverij, aan. "Voor ons is het dus logisch dat onze stripfiguren bij deze nieuwe aandeelhouders mee de dragende kracht blijven van het park, naast vanzelfsprekend de Studio 100-figuren zelf. Daarom hebben we met veel plezier met Plopsa een overeenkomst gesloten op lange termijn."

20200219 FBpostOpen vanaf ...?
Het zou de bedoeling moeten zijn om de deuren opnieuw te openen bij de start van de paasvakantie en dat onder een nieuwe naam. Maar dat scenario blijkt al achterhaald te zijn. Nu spreekt men van een heropening eind 2020...
“We willen niet overhaast te werk gaan. Er moeten een aantal aanpassingen gebeuren vooraleer het park opnieuw kan openen. Bepaalde thema’s blijven, andere verdwijnen en uiteraard zal er ook Studio 100-content toegevoegd worden. Zo komt er bijvoorbeeld een dagelijkse Bumba Show.”, aldus Van den Kerkhof.

 

Vragen
Plopsa heeft een bladzijde aangemaakt voor mensen die achterblijven met diverse vragen: klik hier...
  

Info & Bron: Persbericht Plopsa, contacten met huidige en oudere werknemers Comics Station
  

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner