Infomarkt omtrent nieuw waterpark

137 Mechelaars nemen deel aan Infomarkt omtrent een nieuw waterpark dat de Plopsa Group plant te bouwen op de site van Technopolis. Doel van de Infomarkt was om de buurtbewoners en alle Mechelaars te informeren over de context van het project en om te luisteren naar hun bekommernissen en vragen.

20191206 PlopsaquaMechelen1200800 1

Tijdens de Infomarkt voor Plopsaqua Mechelen woonden 137 Mechelaars een algemene toelichting bij waarbij de krijtlijnen van het nieuwe waterparkproject uit de doeken werden gedaan.
Nadien konden de aanwezigen deelnemen aan werksessies die drie relevante thema’s behandelden: mobiliteit, groen/water en de indeling van het projectgebied. Tijdens deze werksessies konden de buurtbewoners in gesprek gaan met de verschillende deskundigen, die het project mee uitwerken.
Alle standpunten werden door verschillende verslaggevers grondig genoteerd en zullen nadien in een algemeen verslag opgenomen worden.

“Op die manier kunnen we rekening houden met de bezorgdheden van alle Mechelaars. Het is de bedoeling om op elke vraag een passend antwoord te geven. Bovendien waren we aangenaam verrast door de positieve en constructieve opmerkingen in de zaal.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

20191206 PlopsaquaMechelen1200800 2

Bedoeling is om in juli 2020 de omgevingsvergunningsaanvraag bij de Stad Mechelen in te dienen. Het nieuwe waterpark, een investering van 45 tot 50 miljoen euro, zal zich situeren op de site van Technopolis.