Meiboom op dak Plopsa Hotel

Afronding hoogste punt ruwbouwfase

Het hoogste punt van de ruwbouw van het Plopsa Hotel is bereikt. Het moment werd deze middag traditioneel vereeuwigd met het zetten van de meiboom. De opening van het allereerste hotel van de Plopsa Group staat gepland in het najaar van 2020.

Het Plopsa Hotel heeft zijn hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal werd deze namiddag vastgelegd met het plaatsen van de meiboom, een eeuwenoude traditie die voorspoed en vruchtbaarheid symboliseert voor toekomstige gasten. Hiermee wordt het hoogste punt van de ruwbouwfase van het Plopsa Hotel, dat zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne situeert, afgesloten.

20191008 PlopsaHotelMeiboom1200800 1

De eerste steen, waarmee de bouw officieel van start ging, werd begin april gezamenlijk gelegd door toenmalig Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, burgemeester van De Panne Bram Degrieck, schepen van Toerisme van De Panne Cindy Verbrugge, Gert Verhulst en de CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof. De opening van het Plopsa Hotel, waarbij de personages van Studio 100 een centrale rol krijgen, staat gepland in het najaar van 2020. Op een totale oppervlakte van 12.000 m2 zal het hotel 117 themakamers, een ruim buffetrestaurant met aanpalend buitenterras, twee bars en drie vergaderzalen tellen met allen een doorgedreven thematisering.
Aan de bouw van het hotel hangt een totaal prijskaartje van 20 miljoen euro en zal werkgelegenheid aan ongeveer 50 nieuwe medewerkers bieden.

Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100, haar eerste stappen in de hotelbranche.
“We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. Een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie waarbij we wensen uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

20191008 PlopsaHotelMeiboom1200800 2

De video kan hier bekeken worden: https://youtu.be/xXTEKy3NolY

   

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner