Vernieuwing van bestaande attractie en restaurant in K3 zone

Ondanks het feit dat K3 al vele jaren de nodige bekendheid heeft verworven in Vlaanderen en daarbuiten, was het wachten tot 2019 tot de populaire meidengroep een eigen zone kreeg in Plopsaland De Panne, al hadden ze al wel een eigen attractie...

Op 4 mei onthulden de huidige leden van K3, Hanne, Marthe en Klaasje, op feestelijke wijze hun eigen zone in Plopsaland De Panne met bijhorende ‘K3 Roller Skater’. Het is een fraaie vernieuwing van de oude Rollerskater achtbaan die al sinds 1991 in het toenmalige Meli Park stond. Het nabijgelegen restaurant kreeg een update en gloednieuwe invulling, waardoor ook meteen het laatste stukje van Wizzie en Woppie verdwenen is uit Plopsaland.

20190622 PlopsaK3Coaster1200800 1

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, licht alvast toe: “We zijn de laatste jaren volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park zoals de Ploptuin, het Kermisplein en de Wereld van Kaatje. De Rollerskater met bijhorende zone en restaurant kon uiteraard niet achterblijven!”

De zone werd de afgelopen maanden volledig gestript en in een spetterend K3-kleedje gestoken.

De K3 Roller Skater heeft een totale lengte van 335 meter en een hoogte van 13 meter. Deze junior rollercoaster werd gebouwd door Vekoma. De achtbaan werd in 1990 verkocht, maar pas geopend in 1991. De maximale snelheid bedraagt 46 km/u. Pijnpunt was, is en blijft de capaciteit van deze achtbaan, die voor een populair kinderpark toch te laag is... In ieder geval kunnen de kinderen zich verwonderen aan het leuke Roller Disco-thema en meedansen op de deuntjes van K3.
Het nabijgelegen restaurant kreeg tevens een volledige make-over en werd omgetoverd tot ‘K3 Keuken’.
Plopsa investeerde 500.000 euro voor deze vernieuwing.

20190622 PlopsaK3Coaster1200800 2

Foto's: Plopsa