Eerste Studio 100 pretpark in Polen

Majaland in Holiday Park Kownaty

De Nederlandse investeerder Momentum Capital ging een partnership aan met Plopsa Group wat resulteerde in Majaland, het eerste Studio100 themapark in Polen, dat in Holiday Park Kownaty gelegen is.

20161024 PlopsaPoland180Het nieuwe Plopsa-park in Polen zal in teken staan van de internationaal bekende Studio 100-karakters Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi, dat uiteindelijk de naam Majaland kreeg. Het Poolse Majaland is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital in partnership met Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100.
Holiday Park Kownaty is een recreatiegebied van in totaal 205 hectare, dat bestemd is voor alle leeftijdsgroepen. Het strategisch gelegen domein situeert zich tussen Berlijn en Poznan en is gelegen aan de afslag van de A2 snelweg tussen Berlijn en Warschau. Het recreatiedomein is eveneens een initiatief van Momentum Capital en zal bestaan uit op elkaar aansluitende themaparken en voorzieningen, waaronder hotels en een bungalowpark. Majaland is het eerste themapark in dat gebied en krijgt daarbinnen een grootte van 10 hectare. Target is om 300.000 bezoekers per jaar te verwelkomen. Het park zal het ganse jaar geopend zijn.

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, zegt hierover het volgende: "De start van de bouw van Majaland hier op Holiday Park Kownaty sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Majaland zal gerealiseerd worden als onderdeel van de totale entertainmentformule van Studio 100 en Plopsa en vergelijkbaar zijn met zones zoals die zich in de huidige Plopsa-themaparken bevinden. Het nieuwe themapark zal kinderen en hun ouders onvergetelijke avonturen laten beleven."

Ondertussen werd de eerste steen officieel gelegd. Deze symbolische steen is gezamenlijk gelegd door burgemeester Ryszard Stanulewicz van Torzym (de gemeente waar Holiday Park Kownaty zich bevindt), de CEO van Plopsa Group Steve Van den Kerkhof, de CEO van Momentum Capital Martijn van Rheenen en lokale jeugd.

Met Majaland zet Plopsa Group haar eerste stappen in Polen. De bouw van Majaland in Polen is een direct gevolg van het succes van de Studio 100-figuren in Polen. Zo werd de film ‘Maya: Eerste Vlucht’ in 2015 landelijk getoond in Poolse bioscopen en zijn de televisieseries over de avonturen van Maya de Bij en Wickie de Viking bijzonder geliefd.

20161024 PlopsaPoland640

De planning is dat Majaland haar eerste bezoekers welkom gaat heten in december 2017.
"In 2018 komen er weer twee nieuwe Studio 100-films uit, namelijk de tweede Maya-film en een film over Wickie de Viking. Daarnaast verovert ‘Heidi’ binnenkort de Poolse huiskamers, de serie zal dan voor het eerst in Polen op de televisieschermen uitgezonden worden. Het is dus geweldig dat Poolse kinderen en hun ouders de wereld van deze figuren zelf kunnen gaan meemaken in Majaland!", aldus Daniel Heinst, directeur Majaland Polen.
Ook Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, toont zich zeer tevreden: "Na jaren van voorbereiding gaat Holiday Park Kownaty een nieuwe fase in. De start van de bouw van Majaland is een teamprestatie waarbij de lokale autoriteiten en gemeenschap, het team in Polen, de geweldige expertise van Plopsa en Studio 100, Momentum Capital en haar mede-investeerders allemaal hun bijdrage hebben geleverd. Bovendien gaan we een markt bedienen met het eerste echte themapark in Polen. Dat ons deze eer samen met Studio 100 en Plopsa te beurt valt maakt ons bijzonder trots."

Plopsa bezit reeds 6 succesvolle themaparken in België, Nederland en Duitsland. Hiermee verwelkomen ze 3 miljoen bezoekers per jaar. Typerend voor de parken is dat ze opgebouwd worden rond de populaire Studio 100-figuren.
Zodra er een marktbevraging komt, zal Plopsa Group meedingen om zo een Plopsaqua waterpretpark in Antwerpen en Hainout te kunnen vestigen. Geruchten over uitbreidingen in Duitsland en Nederland duiken ook met de regelmaat van de klok naar boven, maar tot nog toe is nog niets meteen concreet hier.
    

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner