Concepts Heidi Coaster onthuld op Facebook

Plopsa laat de fans nu reeds watertanden

Dat Plopsaland De Panne komend seizoen uitpakt met een houten achtbaan van Great Coasters International was al eventjes geweten, maar nu heeft Plopsa een extra tip van de sluier opgelicht.

20150825 PlopsaHeidi180Op de populaire Facebook bladzijde van Plopsa werden een drietal foto’s toegevoegd, waaronder een foto van een wagonnetje van de achtbaantrein, de layout van de achtbaan en een concept art van het station.

Ook bij deze nieuwe attractie zal Plopsa een grote som investeren in de thematiek. De achtbaan zal een verwijzing worden naar het Alpendorp van Heidi, het wereldberoemde meisje uit Zwitserland dat vele jaren geleden, net als Maya de Bij onder de licentie van Studio 100 is komen te vallen. Op de concepttekening herkennen we alvast enkele bergjes en een Zwitsers ogend dorpje, ruimte om er een winkeltje, een horecapunt en toiletten aan toe te voegen. De nieuwigheid wordt geïntegreerd aan de zijkant van het park: het station van deze wooden coaster zal naast de boomstamattractie van Koning Samson komen te liggen. De achtbaan zelf heeft een L-vormige out-and-back layout. Het grootste gedeelte van de rit zal vlak naast de parking komen te liggen, met het keerpunt ter hoogte van de Vleermuis, de eerste “Plopsa-achtbaan” die binnenkort overigens zal plaats ruimen.

20150825 PlopsaHeidi layout640

De keuze voor Great Coasters International is geen onlogische keuze. GCI heeft immers met Troy in Toverland en Joris en de Draak in de Efteling reeds puik werk afgeleverd. Ook in het Finse Powerpark en in Europa-Park kunnen bezoekers genieten van hun creaties. De out-and-back layout is dan weer eerder verrassend te noemen. Vaak hebben dit type achtbaan het label van eerder saai te zijn, en vormt de portie airtime toch een belangrijke factor over het al dan niet geslaags zijn. Al zal de thematiek hier ook een enorme toegevoegde waarde hebben.

20150825 PlopsaHeidi640

Een hoogte van 23 meter lijkt op het eerste zicht eerder bescheiden, maar ook Joris en de Draak topt af op die hoogt en de ritbeleving is daar ook zeker en vast best intens en toch familiaal te noemen. Dat is uiteraard de verdienste van GCI, de Amerikaanse bouwer, die het afgelopen decennium een goede reputatie heeft opgebouwd. In elk geval is deze nieuwe attractie een boeiende toevoeging aan het reeds aanwezige aanbod en zal het moederpark van de Plopsa-groep wellicht haar status als grootste familie-pretpark in België alleen nog maar verstevigen.

   

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner