Prinsessia-kasteel in Plopsaland De Panne

Prinsessia stelt bouwplannen kasteel voor

Afgelopen weekend konden de bezoekers in Plopsaland De Panne al genieten van het optreden van de prinsessen van Prinsessia in het kader van de Ketnet Fandagen. Van deze gelegenheid maakten ze graag gebruik om trots de bouwplannen van hun kasteel voor te stellen.

20150518 PlopsaPrinsessia180Vorig seizoen, in oktober 2014 kondigde Plopsa reeds de bouw van een Prinsessia-kasteel aan, in navolging van de enorme populariteit van de Studio 100-reeks Prinsessia. Nu, ruim een halfjaar later, zijn de bouwwerken reeds volop aan de gang. De funderingen werden reeds gelegd en ook de enorme stalen constructie is in opbouw.
"De bouwwerken zijn vlot van start gegaan," beaamt Luc Van der Biest, directeur van het investeringsteam van Plopsa. "Net zoals alle andere zones en attracties in de Plopsa-parken wordt ook het Prinsessia-kasteel op-en-top gethematiseerd. Zelfs het stalen geraamte is roze!", lacht hij.

De kostprijs van de nieuwe zone bedraagt 2,5 miljoen euro.
"Het zijn dan ook erg ingrijpende werken.", legt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group uit. "Het kasteel komt te staan waar zich vroeger een deel van de immense vijver bevond. De bestaande attractie ‘De Koffiekopjes’ wordt door de bouw van het kasteel overdekt en zal omgetoverd worden tot de balzaal. Bovendien valt in het kasteel veel te beleven en te ontdekken. Naast de betoverende balzaal, bevat het kasteel ook een restaurant met een totaalcapaciteit van 250 personen en een prinsessenwinkel. Ook de bovenste verdieping wordt heel bijzonder. Hier kunnen bezoekers de drie prinsessenkamers komen bezichtigen. Deze zullen identiek zijn aan de kamers uit de serie."

Het Prinsessia-kasteel kadert binnen de grote investeringen die Plopsa presenteert ter ere van het jubileumjaar van Plopsaland De Panne. Na de opening van het allereerste waterpark Plopsaqua De Panne en de hernieuwde Samson & Gert Kermiszone, vormt het kasteel de derde grote nieuwigheid van 2015. De opening vindt plaats dit najaar. Het totale kostenplaatje van deze investeringen bedraagt 20 miljoen euro.

20150518 PlopsaPrinsessia640

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner