Plopsa-parken breken alle records

Plopsaland De Panne en Plopsa Coo beleven een schitterend zomerseizoen!

Het afgelopen zomerseizoen was een succes voor Plopsaland De Panne en Plopsa Coo. Plopsaland De Panne ontving in juli en augustus 500.000 bezoekers, ruim 13% meer dan vorig jaar tijdens de zomermaanden. Plopsa Coo telde in juli en augustus 278.000 bezoekers, een stijging van niet minder dan 15%

De Plopsa-parken ontvingen afgelopen zomermaanden een pak meer bezoekers dan vorig jaar.  Deze stijging is vooral te danken aan het mooie zomerweer en aan de investeringen. 

Plopsaland De Panne ontving tijdens de maanden juli en augustus 13% meer bezoekers dan vorig jaar. Maar liefst 500.000 bezoekers genoten van een onvergetelijke uitstap in het land van Kabouter Plop, Piet Piraat, Mega Mindy en hun vrienden.

Niet alleen het mooie zomerweer maar ook de nieuwe achtbaan Anubis The Ride ligt aan de basis van deze stijging. De statistieken tonen immers zoals verwacht een lichte stijging in de leeftijdscategorie van 9-12 jaar. Bovendien is ook het aantal Franse bezoekers tijdens de zomermaanden met 36% gestegen. Ondanks het feit dat zij de Plopsa-figuren niet kennen, weten zij Plopsaland met zijn uitgebreide waaier aan attracties eveneens te appreciëren.

Over het hele seizoen ontving Plopsaland De Panne zelfs 15% meer bezoekers dan vorig jaar. De kaap van 1.000.000 bezoekers wordt wellicht op het einde van het jaar voor het eerst overschreden. In 1999, het jaar voor de overname, ontving het voormalige Meli Park 500.000 bezoekers.

Ook het avontuurlijke park Plopsa Coo aan de Watervallen van Coo noteert voor het 4de seizoen op rij een stijging. Plopsa Coo doet het 15% beter dan vorig jaar. Dit park genoot eveneens van het mooie weer en kan jaar na jaar rekenen op een grotere bekendheid. Bovendien geraken ook de Plopsa-figuren als Samson & Gert, Kabouter Plop, Bumba en Mega Mindy bekender in Wallonië.

Plopsa Coo zal aan het einde van dit seizoen meer dan 400.000 bezoekers hebben ontvangen. Bij de overname in 2005 kreeg Télécoo jaarlijks 150.000 bezoekers over de vloer.

Het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt moest het deze zomer stellen met minder bezoekers, 13% om precies te zijn. Toch ziet het er naar uit dat dit overdekte park zoals verwacht op het einde van het jaar opnieuw meer dan 300.000 bezoekers zal hebben ontvangen. Het hoogseizoen van dit park situeert zich immers tijdens de periode van oktober tot maart.

Meer info over de Plopsa-parken en de evenementen: www.plopsa.be

 

 

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner