Mayaland

 

De grootste investering van Plopsaland De Panne

En het resultaat mag er wezen. Mayaland bewees afgelopen zomer reeds zijn succes, mede door het minder goede weer, maar ook dankzij de knappe uitwerking van deze nieuwe overdekte zone. Het is duidelijk dat zowel jong als oud hier graag vertoeft. Maja de Bij is afgelopen jaar ook af en toe te zien geweest op de kinderzender vtmKzoom, terwijl de oudere generatie dit animatiefiguurtje nog kent vanuit vervlogen tijden. Bovendien is Maja bijzonder populair in Frankrijk en Duitsland. Vandaar ook enkele attractie in het Duitse Holiday-Park, een pretpark dat Studio 100 vorig seizoen had overgenomen. Bovendien zijn er plannen voor een 3D-remake in serievorm op tv, en zelfs als attractie.

Mayaland situeert zich in de inkomzone van het park. Het indoorgedeelte maakt deel uit van de plannen om het park het jaar rond open te houden. Er volgt nog de bouw van een subtropisch zwembad van 3.500 m², een theaterzaal met 1.700 zitplaatsen en een hotel met 80 kamers.
Het indoor-gebied is maar liefst 5.000m² groot en biedt plaats aan verschillende attracties, een Plopsa-winkel, een restaurant en andere leuke zaken, zoals een hoekje waar kinderen kunnen gegrimeerd worden. De thematisatie is bijzonder sterk uitgewerkt. De bezoekers wanen zich als het ware in een feeërieke bijenwereld met kleurrijke bloemen en prachtige waterlelies.
Onder de leuke attracties, is er de valtoren, in de vorm van een reuzenbloem. Er is de speelse Bloemenmolen, waarbij je naar boven en beneden kunt vliegen, maar moet oppassen voor waterspuwende bloemen. Er is een bijzonder leuke draaiboot in de vorm van een gigantische boomstam. En er zijn ook de dansende waterlelies, waarin de bezoekers kunnen plaatsnemen, en mee dansen…
Het indoor park heeft uiteraard ook leuke speelgebieden, met verschillende speelbomen, een ruim ballenbad, een hangbrug en een grote glijbaan. Voor de allerkleinsten is er ook een aangepaste speeltuin. Het Mr. Spagetti-restaurant werd mooi geïntegreerd in het geheel.

Het voordeel van Mayaland, behalve het droogblijven op natte dagen, is dat de totale pretparkcapaciteit van Plopsaland De Panne fors werd uitgebreid. Hierdoor worden de wachtrijen algemeen in het park iets korter. Al is dit relatief want de verwachting is ook dat de bezoekersaantallen zullen blijven stijgen. Toch neemt Mayaland een beetje druk weg bij andere populaire attracties. Het doel is om de bezoekers een zo comfortabel mogelijke dag te bezorgen.

Logo300 PlopsalandDP

Bezoekadres

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke
BELGIË

Telefoon
+32 (0)58 42 02 02

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner