Parkworld over Plopsa Coo

 

BE-PlopsaCoo320

Parkworld.be waardering

  • leuk, gevarieerd familiaal attractieaanbod
  • mooie, natuur-rijke omgeving
  • aanwezigheid Studio 100 figuren
  • geen "top"-attractie
  • "pay per ride" of "armband voor alle attracties"

Plopsa Coo is het Ardeense Studio 100 park, gelegen nabij de watervallen van Coo, in een prachtige groene omgeving. Het park is niet meteen het grootste Belgische pretpark, maar heeft dankzij zijn charme enkele unieke troeven, die een bezoekje absoluut de moeite waard maakt.

In eerste instantie zijn uiteraard de figuren van Studio 100 de publiekstrekkers bij uitstek. Toen Télécoo overgenomen werd door Plopsa, was 70% van de bezoekers Nederlanders of Vlamingen. Deze bezoekersgroep was reeds vertrouwd met de populaire figuren uit de Studio 100-stal. Met de introductie van de Franse equivalent van enkele personages en tevens de nieuwe figuren van Maya de Bij en Wicky de Viking, scoorde het park alvast bij de jongste bezoekers.

De eerste investeringen van het park waren vooral gericht naar infrastructuur en merchendising; ook enkele attracties voor de kinderen werden geïntroduceerd. Toch bleven vooral de Télécoo-attracties in eerste instanties de publiektrekkers op attractievlak. "Roller Coaster" was tot voor kort de enige achtbaan van het park. Een eerder unieke achtbaan, doorheen het groen. "Splash" werd mooi opgeknapt en kreeg de vrienden van Maya de Bij op bezoek. Ook beide rodelbanen zijn zeker het vermelden waard, al is vaak op rustigere dagen slechts 1 baan in gebruik. Met de komst van Plopsa, werd een leuke octopus-attractie geïntroduceerd en sinds enkele jaren ondertussen is er ook de Mega Mindy Flyer die een mooi uitzicht over het park aanbiedt.
Dat uitzicht is ook de moeite waard wanneer men met de zetellift naar de top van de tegenoverliggende heuvel neemt. Voor de kinderen zijn er leuke speelvelden, met een speeltuin, springkastelen en een mini-golf. Ook het apeneiland, en de doorloopweide van geitjes en kippen is bijzonder leuk voor de kinderen. De stoere papa's kunnen ook hun zoon of dochter meenemen in één van de go-karts op de race-piste. Met Francorchamps op een boogscheut is deze race-ervaring misschien wel de eerste stap naar een formule 1 carrière...
Ook niet te missen is het grote labyrinth achteraan in het park. Ondanks de vrij eenvoudige opbouw met houten schermen, is het concept van dit doolhof toch best leuk opgevat. In het doolhof bevinden zich immers 5 poorten, die dankzij een geheime code kan geopend worden. Die code kan men aan de hand van een vraag oplossen. Alleen bevindt die vraag zich niet aan de deur. Een bijzonder leuke ervaring toch!

Sinds 2011 opende het park een tweede achtbaan, Vicky the Ride. Deze spinning coaster is bijzonder familiaal ontworpen, en biedt een leuke ervaring aan. Vooral de inkleding, met een knipoog naar de vikingen, is van bijzonder hoge kwaliteit.

Zeker niet te vergeten is het wildpark-treintje, die je doorheen de natuur brengt tijdens een rit die ruim een half uur in beslag neemt. In het wildpark krijgen de kinderen en ouders de kans om kennis te maken met verschillende herten, everzwijnen en zelfs prachtige Alaska wolven. Ook een verblijf van dingo's spreekt tot de verbeelding van de jongste bezoekers. Het treintje is sinds 2013 niet meer in het attractieaanbod (of beter gezegd entreegeld) van Plopsa Coo inbegrepen. Net als bij het kayakken moet je apart bij betalen.

Een absolute handigheid, en uniek voor België, is het systeem om het park te bezoeken.
Men kan kiezen om zoals in elk pretpark uw toegang tot alle attracties te betalen. Maar men kan ook een stempelkaart kopen, en zo enkel de attracties bezoeken, die men absoluut wil bezoeken. Dit is een bijzonder gunstig en eerlijk systeem. Bijvoorbeeld, de mama is zwanger en toch wil ze mee met de papa en hun eerste kind, maar uiteraard mag ze niet zomaar elke attractie mee beleven. In zo'n geval is dit systeem een hele faire methode. Dezelfde vergelijking kan doorgetrokken worden naar grootouders die met hun kleinkind gaan, maar niet overal op durven.