Hoe het allemaal begon in Plopsa Coo

History_PlopsaCoo

Télécoo was meteen ook het laatste Belgische pretpark dat nog in familiale handen was, alvorens het werd overgenomen. Het bleef echter in Belgische handen, namelijk Studio 100. De overname was eind december 2005 en het park werd herdoopt tot Plopsa Coo.
Tijdens de winterpauze werd het attractiepark reeds onder handen genomen: zo werd er aandacht besteed aan het groenbeleid van het park, de privé-winkeltjes verdwenen uit het parklandschap en ruimde plaats voor één grote Plopsa-winkel. Op attractiegebied werd de enige achtbaan die het park rijk is, mooi opgeknapt en kreeg de baan een schilderbeurt. Enkele leuke kinderattracties werden uit de Studio 100 hoed getoverd. Het aanbod werd verrijkt met enkele kermisattracties.

Studio 100 heeft in die beginperiode ook flink moeten investeren om hun figuren meer naambekendheid te geven in Wallonië. Voorlopig zijn enkel Lutin Plop en Bumba bekend beneden de taalgrens. Toch wordt er nu reeds werk gemaakt om via de winkel andere figuren aan het publiek voor te stellen, denk maar aan K3, het Huis van Anubis en Spring. Ook zullen de attracties een duitje in de zak doen om die naambekendheid te vergroten.