Plopsa Coo opent Dino Splash

Nieuwe waterattractie in de Ardennen

Afgelopen weekend werd een gloednieuwe waterattractie officieel geopend in Plopsa Coo, het Plopsa-park in de Belgische Ardennen onder het goedkeurend oog van heel wat genodigden.

20150720 PlopsaCoo DinoS180Het themapretpark Plopsa Coo pakte afgelopen weekend uit met de feestelijke opening van een nieuwe familie-attractie, genaamd ‘Dino Splash’. Deze waterattractie bestaat uit 3 verschillende glijbanen en is helemaal geïntegreerd in de natuurlijke omgeving van het park. De nieuwste publiekstrekker is opgebouwd rond een vulkaan en gethematiseerd naar de wereld van dinosaurussen.
Leuk om boven de muziektune te kiezen tijdens je race in de oranje of rode glijbaan. In deze race blijf je nog best droog. Wil je het graag een beetje natter, dan is de blauwe glijbaan een goeie keuze. Zeker bij de zomerse temperaturen, leuk als extra verfrissing. 
Alle aanwezigen maakten meteen ook kennis met twee bijhorende parkmascottes: 2 levensechte dinosaurussen die voortaan elke dag te bewonderen zijn in Plopsa Coo en bereid zijn om op de foto te gaan met de bezoekers.
Het kostenplaatje van deze investering bedraagt 2 miljoen euro.

De gloednieuwe attractie werd door de genodigden uitgebreid aan verschillende testen onderworpen. CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof, tevreden aandeelhouder Hans Bourlon en de burgemeester van Stavelot, Thierry de Bournonville, kregen de eer om als eersten de 12 meter hoge glijbanen af te dalen met rubberen bootjes.
Hiermee werd ‘Dino Splash’ als officieel geopend verklaard.

20150720 PlopsaCoo DinoS640 BV

Ook enkele bekende personen zoals ex-profvoetballer Jean-Marie Pfaff zakten met hun kroost af naar Coo om de nieuwe aanwinst te testen. De attractie werd door alle aanwezigen enthousiast onthaald. “Ik wil er direct terug in!”, verkondigt Jean-Marie Pfaff. “Het is niet alleen een heel mooie, maar ook verrassende attractie.”.
Ook Jean-Luc Bertrand, parkmanager van Plopsa Coo, is erg opgetogen. “Het is een zeer mooie aanvulling op ons huidige attractie-aanbod. Bovendien past de thematisering van de nieuwe attractie uitmuntend in het avontuurlijke natuurdecor van Plopsa Coo. Het plaatje klopt volledig en de reacties zijn erg positief!”

20150720 PlopsaCoo DinoS640 main