Hoe het allemaal begon in Boudewijn Seapark

Het dolfinarium zag in 1972 het levenslicht. Een grote brand in 1988 legde het ganse gebouw in as, alsook een waardevolle reptielenzoo. Boudewijnpark was genoodzaakt om te investeren in een nieuw dolfinarium, dat in 1990 openging als één van Europa's grootste en meest moderne dolfinaria. Deze dolfidroom telt 1600 zitplaatsen. Het bassin bevat maar liefst 3 miljoen liter zeewater. Een aantal keer per dag worden er educatieve shows gegeven. Een Caraïbisch vissershaventje vormt al enkele jaren het decor van deze show.

History_BoudewijnSeaPark

In de jaren '80 kon Boudewijnpark een heleboel attracties overnemen van het failliet gegane Europa-Park in Benidorm (niet te verwarren met het Duitse Europa-Park).
In 2000 werd een Tivoli-max coaster van Zierer in het park gebouwd. Deze baan heeft als voornaamste kenmerk dat de wagentjes allemaal orca's zijn, vandaar ook de toepasselijke naam Orca Ride. De baan zelf is ondanks de toch geslaagde thematisatie van Piet Deconinck (bekend van de Plopsa-parken) een eerder makke baan. Neemt niet weg dat dit voor kinderen een absoluut leuk avontuur blijft. Andere grote investeringen, op een Rockin' Tug na bleven echter uit qua attracties.
Sinds 2007 is er ook een gloednieuw zeeleeuwentheater die dagelijks voor de nodige entertainment zorgen.

In 2004 werd Dolfinarium Brugge, zoals het park toen heette, overgenomen door de Spaanse groep Aspro Ocio, wat toch wel de redding van het park betekende. Deze Spaanse investeringsgroep bezit meer dan 20 water- en dierenparken in Europa, waarvan twaalf eveneens over een dolfinarium beschikken. In 2005 werd de naam van het park opnieuw veranderd, in het meer internationaal klinkende Boudewijn Seapark.