Parkworld over Boudewijn Seapark

8

Parkworld.be waardering

  • Dolfinarium is hoofdattractie
  • Diverse shows en voorstellingen
  • Pretparkaanbod beperkt en verouderd
  • Zeer geliefd park bij kinderen
  • Ideaal in combinatie met een avondje Brugge of Belgische kust

Boudewijn Seapark heeft als pretpark natuurlijk wel stevige concurrentie van Plopsaland De Panne en Sea Life Blankenberge, maar met het dolfinarium als voornaamste troef, is het park zeker en vast een bezoekje waard.

In de dolfidroom worden de bezoekers getrakteerd op een bijzonder leuke show, die doorheen het jaar evoluties ondervindt. Zo zal de show tijdens het schooljaar net iets educatiever uitzien. De trainers zorgen niet alleen goed voor de dolfijnen, zij dragen tevens een steentje bij aan de show, door bijvoorbeeld bij aanvang van de show mee de Bobo-dans uit te voeren met de mascotte van het park, de zeeleeuw Bobo. Het dansje en de muziek werken bijzonder aanstekelijk en al gauw staan de kindjes mee vooraan te dansen. De show zelf is een aaneenschakeling van enkele knappe acrobatische salto’s, boeiende dansbewegingen, elegante spiralen, het lopen op het water met hun staartvin,… Al deze acts worden mooi in elkaar gepast en bij vele stunts is er een samenspel met één van de trainers. Ondanks het feit dat dit allemaal show is, zijn vele van deze stunts oefeningen voor de dolfijnen. Zo blijven de dieren niet alleen in optimale conditie, maar wordt hen ook aangeleerd in welke positie ze moeten liggen bij bvb. een doktersbezoek.

Sinds enkele jaren is er nu ook een aparte zeeleeuwenshow in het gezellige zeeleeuwentheater. De show is een komische aaneenschakeling van kunstjes, die enorm gesmaakt wordt door het publiek. Bij warm weer worden de mensen uitgenodigd om een verfrissing van de zeeleeuw in ontvangst te nemen. Bij guur weer is het theater geen aangename locatie om te zitten.

Net als bij de dolfijnen kan men bij de zeeleeuwen een foto nemen met deze zeezoogdieren. Voor een foto met een dolfijn kost je dit 20 Euro, voor een zeeleeuw de helft. Het is alvast een mooi aandenken voor een leuke dag, en toch iets anders dan een foto met een parkiet, maar toch vrij duur.

Naast deze mooie shows kunnen de mensen ook nog genieten van een roofvogelshow: uilen, een zeearend, een havik, zelfs een condor, er zijn vele roofvogels die klaar staan om een demonstratie van hun kunnen te geven. Het niveau van de show zelf is redelijk matig en de audio tijdens de show ondermaats.

Voor de kinderen is Boudewijn Seapark een bijzonder leuk park, waar ondanks een eerder beperkt aanbod, toch wel veel te beleven valt. In de eerste plaats is er de grote speeltuin, met een ballenbad, de verschillende klimrekken in een mooi thema voor verschillende leeftijden, en terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders genieten van een gezellig terrasje. Ook is er een klein treintje die de bezoeker trakteert op een korte treintocht. Op het meer kan men met de Mississippi een bootvaart meemaken.
Iets sneller gaat het er aan toe in Orca Ride, een ideale achtbaan voor de kids om hun eerste stappen in de achtbaanwereld te zetten. Zij kunnen hun thrill-plezier verder aanwakkeren in de piratenboot Sancta Maria of in de leuke kettingmolen Wave Singer. Een kleinere boot, Hurricane, draait gezellig rond in een woeste storm. Iets rustiger gaat het er aan toe in Explorer II, het reuzenrad van het park, dat bijzonder leuk is ingekleed. Ook de oldtimers zijn een plezier voor de kinderen. Het hele gezin kan dan ook nog genieten van een spannend spelletje mini golf, wat ook inbegrepen is in de inkomprijs.
Bij minder goed weer heeft het park nu een extra troef: BOBO’s INDOOR. In de inkom zijn er enkele lachspiegels, en in de grote zaal zijn er verschillende avontuurlijke springkastelen. Ook is er een leuk ballenbad ingericht. De jongste kids kunnen ook hun eerste stappen zetten in de botsauto’s, terwijl de iets oudere kinderen zeker een ritje in de kettingmolen of een vrije val in de freefall-toren verkiezen. Terwijl de kinderen zich amuseren kunnen de ouders een heerlijk tasje koffie nuttigen. 
Boudewijn Seapark is misschien niet meteen een park voor de oudere tieners, die graag stevig pretparkgeweld hebben, het park is eerder geschikt voor mensen met jonge kinderen. Ook gehandicapte mensen komen hier graag tot rust, omwille van de diverse mooie shows. Het is bovendien nog de enige locatie in België om dolfijnen te bewonderen. Naast de eerder vermelde dieren is er ook een kinderboerderij, Bobo’s MiniFarm (helaas met de nadruk op "Mini"), en zijn er ook nog de zeehondjes,… Het is eerder beperkt om het park als een volwaardig dierenpark te beschouwen.

In ieder geval heeft Boudewijn Seapark een bijzonder groot potentieel om sterk door te groeien, tot een stevige speler op de Belgische pretparkenmarkt. Het is hiervoor uiteraard sterk afhankelijk van de budgetten die het krijgt van het Spaanse moedergroep Aspro Ocio. Laat ons hopen dat ook zij het potentieel zien, en voldoende in het park wil investeren. In de eerste plaats om sommige attracties en gebieden terug op een aanvaardbaar niveau te brengen... Maar ook om te innoveren.