Volledig Belgisch project in Bobbejaanland

Vandaag, 14 mei 2023, opent in Bobbejaanland Terra Magma, de vernieuwde versie van Indiana River. Terra Magma maakt deel uit van het nieuwe themagebied, Mystery Bay.

Vorig jaar sloot de Bobbejaanland-klassieker Indiana River na 30 jaar dienst de deuren. Deze indoor wildwaterbaan was toe aan een nieuw leven. In november 2022 werd begonnen aan de werken om deze waterattractie in een nieuw kleedje te steken. Hiervoor investeerde Bobbejaanland maar liefst 3 miljoen Euro. De attractie werd binnenin helemaal gestript, al werd er niets aangepast aan het ritverloop zelf. Ook de façade van de attractie kreeg een make-over.

20230514 Bobbejaanland TerraMagma1200800 1

Een select publiek mocht op zaterdagavond al een eerste maal proeven van deze vernieuwde attractie. Tijdens een feestelijke opening werden de eerste geheimen onthuld van Terra Magma. Op zondag zijn er dan weer 200 gelukkigen die als eersten anderhalf uur de tijd krijgen om Terra Magma te ontdekken. Deze gelukkigen namen deel aan de Terra Magma-quiz en uit meer dan 3000 personen waren zij de uitverkorenen…

Het ganse project kwam tot stand met de hulp van het gerenommeerde West-Vlaamse bedrijf KCC Entertainment. Zij hebben wereldwijd al diverse indrukwekkende projecten op hun portfolio staan. Samen met meer dan twintig Belgische ondernemingen werd er aan Terra Magma gewerkt. De doorlooptijd van dit project nam ongeveer een jaar in beslag, van marktonderzoek tot realisatie. Ook nu is men nog volop bezig om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten. Wat mooi en bewonderenswaardig is, is het feit dat voor dit mooi project werd beroep gedaan op Belgische bedrijven. Ook het technische team van Bobbejaanland heeft hier veel werk kunnen verrichten.

Om Indiana River te transformeren in Terra Magma werd gewerkt in verschillende fases:
Fase 1: Er werden 3 conceptuele ideeën voor de attractie/zone voorgesteld, waaruit door de klant/markt bevraging 1 versie werd gekozen.
Fase 2: Concept Design werd uitgewerkt
Fase 3: Schematic Design van Terra Magma
Fase 4: Uitvoering van de werken
De fit-out van de scènes werd georkestreerd door KCC Entertainment. In samenwerking met diverse onderaannemers kreeg de attractie diverse nieuwe scènes, waarin verschillende effecten werden ingepast, waarbij rekening moest worden gehouden met de beperkingen van het gebouw waarin de attractie zich bevond en uiteraard ook de diverse aspecten voor de brandveiligheid. Zo zijn alle materialen brandwerend gecertificeerd. Het Bobbejaanland team heeft ook heel hard gewerkt: de attractie zelf werd volledig gereviseerd en aangepakt, maar is in basis nog steeds dezelfde attractie.

Yves Peeters, General Manager van Bobbejaanland, licht alvast toe: "Een dark ride zoals Indiana River volledig renoveren en van alle nieuwe technologieën en thematisering voorzien, is een bijzonder uitdagend project. We zijn dan ook enorm fier en dankbaar voor de flexibiliteit en het professionalisme dat steeds opnieuw aan de dag werd gelegd. Terra Magma is alvast een eerste fase voor het Mystery Bay themagebied.”

20230514 Bobbejaanland TerraMagma1200800 2

Het is duidelijk dat Bobbejaanland al enkele jaren inzet op het renoveren en innoveren van bestaande attracties. Ook themagebieden worden gecreëerd of opgewaardeerd, denk maar aan Desperado City, Land of Legends, Adventure Valley en nu Mystery Bay. In een volgende fase wordt het gebied vanaf Kinderland tot en met de Wildwaterbaan geïntegreerd in Mystery Bay.

Met de opening van Terra Magma is het ook heel duidelijk dat Bobbejaanland ook hier een verhaal wil overbrengen naar de bezoekers zodat ze mee in de beleving kunnen stappen van het verhaal, van de attractie. Terra Magma is een mysterieuze vulkaan die ooit tot uitbarsting kwam. Tegenwoordig is het vooral een aantrekkelijke, paradijselijke locatie voor avonturiers om dit gebied te ontdekken. Maar eens de bezoekers zich wagen om de krater van de vulkaan te betreden, duiken mysterieuze natuurkrachten op. Zo zullen de avonturiers regen, storm en winden moeten trotseren, om finaal doorheen de lava een uitweg naar buiten te zoeken.

Info en foto's in artikel: Bobbejaanland
Tekst: Parkworld.be

Archief:
- Terra Magma opent op zondag 14 mei
- 2023 brengt nieuw logo en Terra Magma naar Bobbejaanland