Terra Magma als blikvanger voor nieuw seizoen

Op zaterdag 1 april, bij het begin van de Paasvakantie, opent Bobbejaanland de deuren voor een nieuw seizoen. Het Kempense park zet vooral in op renovatie en thematisering. Bobbejaanland investeerde deze winter maar liefst 5 miljoen euro in verschillende projecten, met als absolute blikvanger Terra Magma, de reincarnatie van Indiana River als het ware...

De opening van het nieuwe seizoen valt samen met de Paasvakantie. Het vrolijke paasklokje Bim is terug en strijkt samen met z’n gevleugelde vriendjes opnieuw neer in Bobbejaanland. De kleinste bezoekers kunnen van zaterdag 1 t.e.m. maandag 10 april deelnemen aan een grote paaszoektocht in het park. Wie alle klokjes kan spotten, krijgt een Twister van Ola als beloning!

Afgelopen winter werden er doorheen het hele park grondige onderhoudswerken uitgevoerd. De verschillende renovaties hebben als doel om de beleving van de bezoekers op verscheidene vlakken te verbeteren. Zo werd de volledige bezoekersparking opgewaardeerd met beveiligingscamera’s, verlichtingspalen, parkeerticketautomaten en digitale wegwijzering. Bezoekers starten hun dag voortaan meteen in de juiste sfeer, met een wandeling door het groen en een plezant deuntje. Zo start het avontuur al vanaf het moment dat ze bij ’t plezantste land arriveren.

20230326 BJL CandyShop1200800

Daarnaast werd ook de Candy Shop aangepakt. De populaire snoepwinkel vooraan in het park werd deze winter vergroot en in een nieuw jasje gestoken. De winkel werd volledig aangekleed met levensgrote stukken in snoepthema. Wie zijn bezoek voortaan start of eindigt met een zoete lekkernij, kan er zijn ogen uitkijken.

De Saloon, één van de mooiste eventzalen van Bobbejaanland, kreeg deze winter heuse make-over. De unieke locatie werd gerenoveerd met aandacht voor de vele authentieke elementen en respect voor de rijke geschiedenis. De Saloon en de bijhorende Music Hall zullen dit seizoen opnieuw volop gebruikt kunnen worden als een plaats voor shows, events en B2B-evenementen. Er werd helaas nog niet concreet meegedeeld wat de bezoekers kunnen verwachten hier...

20230326 BJL TerraMagma1200800 2

De grootste verandering is wellicht het opwaarderen van Indiana River. Deze indoor-waterattractie is uitgegroeid tot een heuse Bobbejaanland-klassieker. 
De afgelopen maanden werd de attractie leeg gehaald zodat ze kon getransformeerd worden in ‘Terra Magma’. De baan van Indiana River blijft behouden, maar de ritervaring wordt nu vorm gegeven door een nieuw verhaal met bijhorende decorstukken.
Terra Magma zal niet open zijn wanneer het pretparkseizoen start. Men mikt op de maand mei om deze attractie te heropenen.

20230326 BJL TerraMagma1200800 3

20230326 BJL TerraMagma1200800 4

Ook vernieuwend wordt de intrede van digitale displays dit seizoen: bezoekers zullen in elke themazone displays kunnen terugvinden met informatie over wachttijden, het parkplan en verschillende promoties.
Bij de elf Speedy Pass-attracties zullen de wachttijden in real-time gecommuniceerd worden. Meer info over deze betalende voorsteekpas vindt u hier.

Info en foto's: Bobbejaanland