Vernieuwd logo voor Bobbejaanland

Attractiepark Bobbejaanland

In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury. De verderzetting van die innovatie zet zich nu door in een update van het Bobbejaanland logo.

Met de update van het logo van Bobbejaanland wordt niet meteen gebroken met de stijl die het park de afgelopen jaren hanteerde: de link naar het voorgaande logo is nog duidelijk door de kleuren en het lettertype. Toch werden die kleuren subtiel aangepast en ook het lettertype werd aangepast voor een verbeterde leesbaarheid.

20200129 Bobbejaanland1200800 Fury

Avontuur, natuur en plezier blijven belangrijke waarden volgens het officiële persbericht.
"We willen geen breuklijn met het verleden maar een verderzetting in een aangepast jasje om zo het logo voor een brede doelgroep – families en thrillseekers – terug aantrekkelijker te maken, anno 2020." 

Daarnaast besliste Bobbejaanland ook om de naam op twee regels te plaatsen. De reden hiervoor, aldus datzelfde persbericht, is om minder de nadruk te leggen op de oprichter van het park, Bobbejaan Schoepen. Dat gedeelte is overigens ook veel kleiner in letterhoogte tegenover de term 'land', dat dus een meer prominente plaats krijgt.
"Het feit dat er in Bobbejaanland zich meer en meer themagebieden aftekenen, heeft die keuze zeker beïnvloed.  ‘Land of Legends' - het themagebied waar de snelste triple launch coaster van de Benelux werd gebouwd – is hiervan het meest recente voorbeeld."

"Het logo draagt onze parkwaarden uit tot in de kleinste details. Zo maakten we het geheel gebogen om plezier en positiviteit uit te stralen maar ook de dynamiek van ons attractiepark te benadrukken. Ook de kronkel die door het logo loopt, versterkt deze dynamiek. Dit is een groot verschil met het vorige logo dat te statisch was en amusement enkel uitdrukte in vrolijke kleuren. 
De 3D, brokstukjes en de 'grunch' van het logo leggen dan weer de nadruk op het avontuurlijke karakter van Bobbejaanland, gelegen in een mooie groene omgeving. Een land waar veel te beleven én te ontdekken valt."

20200129 Bobbejaanland logo   20200129 Bobbejaanland logo OUD

In het persbericht werd geen aandacht besteed aan de term 'ATTRACTIEPARK' dat ook werd bijgevoegd. In het verleden stond er 'family park'...

   

Logo Bobbejaanland2023

 

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1