Werken aan Land of Legends vorderen goed

Retheming Tyfoon en Sledgehammer
Eerste ondersteuningen Fury

Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde, die elk een rijk vertegenwoordigen...

Zoals eerder bekend investeert Bobbejaanland dit jaar in een nieuwe achtbaan, Fury. 
Maar er komt meer dan een nieuwe achtbaan: fury zal immers deel uitmaken van een nieuw themagebied, Land of Legends. Er zit ook een hele verhaallijn achter Land of Legends. Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano. in het uitwerken van verhalen achter hun vernieuwingen binnen het park of bij het uitwerken van hun nieuwe creaties. 

Land of Legends is een uithoek van onze planeet, waar de Guardian of Elements de vier natuurelementen in hun zuiverste vorm bewaren. Ter bescherming tegen kwade krachten sloot Guardian of Elements de vier rijken af met poorten. Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd.  
Binnen de zone staat iedere attractie voor een ander element:
- Sledge Hammer: Aarderijk
- Typhoon: Luchtrijk
- Fury: Vuurrijk
- De waterzone (op de plaats waar DINO en VIKING stond): Waterrijk

20190405 BJL LandOfLegends1200800 1

Zonder twijfel wordt de nieuwe achtbaan de grote publiekstrekker. Vanuit de fabriek van Gerstlauer zijn de eerste onderdelen van de achtbaan al een tijdje geleden aangekomen in Bobbejaanland. De funderingen zijn ook al gegoten, dus men kan nu volop de ondersteuningspilonen optrekken (zie ook op de foto). Fury neemt een ongebruikt gedeelte van het park opnieuw in gebruik, ca 2 ha. 
Het doel is om tegen juni de nieuwe achtbaan te kunnen openen.

20190405 BJL LandOfLegends1200800 2

Giant Frisbee Sledge Hammer maakt binnenkort ook deel uit van Land of Legends. Deze indrukwekkende slingermolen wordt al jaren aanzien als 1 van de meest spectaculaire attracties van de Lage Landen. Het mocht eerder deze week nog een Diamond ThemePark Award in ontvangst nemen als 'Beste Attractie van België'.
“Sledge Hammer is een unieke attractie in België, deze prijs toont aan dat hij na vijftien jaar nog steeds een sterkhouder is voor Bobbejaanland.”, aldus woordvoerder Peggy Verelst. “De attractie krijgt een welverdiende opknapbeurt, de theming zal helemaal beantwoorden aan het verhaal van de Land of Legends. De eerste delen van de theming zijn intussen klaar en op dit moment onderweg naar Lichtaart.”.

20190405 BJL LandOfLegends1200800 3

Ook Tyfoon wordt opgenomen in Land of Legends en zal staan voor het Luchtrijk. Op de foto zijn de eerste herthematiseringswerken ook te zien.

Met dank aan Bobbejaanland voor de info en foto's
   

Logo Bobbejaanland2023

 

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1