Bobbejaanland presenteert Land of Legends

Nieuwe tripple launch coaster heet Fury

20190216 BJL LandOfLegends 180Vorig jaar onthulde Bobbejaanland reeds dat de ruimte tussen Sledgehammer en Revolution zou ingenomen worden door een nieuwe achtbaan. Maar er staat veel meer te gebeuren: het Kempense park investeert in een volledig nieuwe en indrukwekkende themazone: Land of Legends.

Het staat in de sterren geschreven: 2019 wordt een bijzonder uitdagend jaar voor Bobbejaanland. Het Kempense park zal immers fors investeren in de bouw van een nieuwe achtbaan en de introductie van een nieuw themagebied, die niet alleen deze nieuwe achtbaan zal omvatten, maar ook de bestaande attracties Typhoon en Sledgehammer zal integreren in de sfeer van het nieuwe gebied.

De nieuwe achtbaan zorgt voor een uitbreiding van het park in een 2 ha grote zone en ligt ook meteen aan de basis van de nieuwe themazone Land of Legends. Land of Legends zal in juni geopend worden voor het publiek. Wie dan een bezoekje brengt aan Bobbejaanland, wordt zelf deel van het verhaal.  Enkel met behulp van de bezoekers zal de Guardian er in slagen het kwade te verdrijven. 

20190216 BJL LandOfLegends 1200800 ViewLoL

Yves Peeters, General Manager van het park, vertelt alvast met de nodige trots meer over de forse investering: “Land of Legends zal het eerste themagebied zijn binnen Bobbejaanland met een totaalbeleving voor de bezoeker. Het is de grootste investering in de geschiedenis van het park. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we hier iets legendarisch aan het neerzetten zijn. We bouwen tenslotte niet alleen een nieuwe coaster…”

Voor de bezoeker zal de nieuwe, spectaculaire achtbaan meteen de aandacht trekken. Ze is bovendien volledig geïntegreerd in Land of Legends, waarvoor een verhaallijn helemaal werd uitgetekend. De naam van de achtbaan houdt dan ook sterk verband met het verhaal. 
“In de nieuwe achtbaan ga je zo bijvoorbeeld een vurige strijd aan met de draak Fogo, de attractie krijgt dan ook de toepasselijke naam Fury”, legt Peggy Verelst, Commercieel Directeur van Bobbejaanland, vervolgens uit. “Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano.”  

20190216 BJL LandOfLegends 1200800 Fury

Zoals vorig jaar reeds onthuld door Bobbejaanland, zal Fury een zogenaamde triple launch coaster zijn. Bezoekers worden dus drie maal gelanceerd… 
De achtbaan zal meer dan 100 km/u halen en meer dan 40 meter hoog zijn. In totaal kunnen 2 treinen ingezet worden. In elke trein kunnen 12 bezoekers plaats nemen.
De capaciteit is berekend op 650 bezoekers per uur. Passagiers moeten minstens 1m30 groot zijn.
In totaal is de track lengte 600 meter, maar de trein zal per rit 830 meter afleggen…

Als fabrikant werd geopteerd voor het Duitse bedrijf Gerstlauer waarmee Bobbejaanland in het verleden reeds had samengewerkt voor de vervanging van Looping Star door de Eurofighter Typhoon. 
“Gerstlauer bleek uit eerdere samenwerkingen een fijne leverancier, bovendien legde de fabrikant naar ons gevoel het beste voorstel voor, zowel de lay out als prijs/kwaliteit deden beter dan de andere voorstellen,” verklaart algemeen directeur Yves Peeters  wanneer we hem vragen waarom juist Gerstlauer de uitverkoren fabrikant is. Bovendien benadrukt de directeur nogmaals dat het baanverloop van de nieuwe attractie op maat van de beschikbare oppervlakte van Bobbejaanland werd ontworpen en dus écht uniek is: ‘hoger, sneller en langer’.

20190216 BJL LandOfLegends 1200800 Werf1

De bezoekers van Bobbejaanland lieten ook al langer verstaan dat een echte thrillride nog een ontbrekende factor was in het park. Eigenlijk heeft de bezoeker dus beslist, op basis van een eerder gedaan onderzoek waar gepeild werd naar de ideale nieuwe attractie voor Bobbejaanland... 
“Het onderzoek toonde ook aan dat er snelheid en hoogte moest gehaald worden, ook de lengte van de baan bleek een belangrijke factor,” aldus Peggy Verelst. Volgens de Commercieel Directeur was het dus vrij snel duidelijk dat de nieuwe attractie een rollercoaster moest zijn.Daarop werden verschillende fabrikanten gecontacteerd die binnen de wensen van Bobbejaanland een voorstel met de juiste ‘ride features’ indienden. Winnaar van deze pitch? Gerstlauer!
“Gerstlauer stelde ons een triple launch coaster voor in een op maat gemaakte lay-out voor Bobbejaanland. We waren meteen enthousiast. De baan had alles waar we naar zochten: een topsnelheid, een spectaculaire hoogte, vier inversies.”

20190216 BJL LandOfLegends 1200800 Werf2

Net als de voorbije jaren investeert Bobbejaanland in het uitwerken van verhalen achter hun vernieuwingen binnen het park of bij het uitwerken van hun nieuwe creaties.
Zo ook bij Land of Legends, een uithoek van onze planeet, waar de Guardian of Elements de vier natuurelementen in hun zuiverste vorm bewaren. Ter bescherming tegen kwade krachten sloot Guardian of Elements de vier rijken af met poorten. Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd.  

Binnen de zone staat iedere attractie voor een ander element:
- Sledge Hammer: Aarderijk
- Typhoon: Luchtrijk
- Fury: Vuurrijk
- De waterzone (op de plaats waar DINO en VIKING stond): Waterrijk

20190216 BJL LandOfLegends 1200800 Portals

Het verhaal zullen de bezoekers online kunnen lezen. Wie is de Guardian? Wat is er in de verschillende rijken aan de hand? Waarom is er hulp nodig van onze bezoekers?

20190216 BJL LandOfLegends 1200800 Draak

Bij de nieuwe zone en attractie wordt er ook sterk ingezet op thematisatie. Hiervoor werd Themebuilders ingeschakeld, die de iconics in de verschillende zones bouwt, met uitzondering van de draak.De draak wordt gebouwd door Wim Tweepenninckx. Hij heeft vorig seizoen mee het station van Dreamcatcher helpen transformeren.

20190216 BJL LandOfLegends 1200800 Thema

Tijdens het off-season was er een speciale Facebook-actie van Bobbejaanland, waarbij een expresspass gratis gegeven werd bij elk gouden kerstabonnement dat werd aangekocht. Met de pas kunnen de “gelukkigen” 5 keer de rit doen zonder aanschuiven. Er wordt evenwel geen speciale fastlane gecreëerd. Deze actie was éénmalig en zal niet worden uitgebreid. Niet voor Fury, maar ook niet voor andere attracties.

De opening van Fury en het Land of Legends zal plaatsvinden in juni. Een exacte datum is tot op heden nog niet bekend. Belangrijk is wel dat zowel Typhoon als Sledge Hammer zullen open zijn voor de bezoekers wanneer het park haar deuren opent.

Het volledige verhaal over het ontstaan van het Land of Legends, vind je op bobbejaanland.be/landoflegends.

Met dank aan Bobbejaanland voor de info en foto's
   

Logo Bobbejaanland2020

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1