Bobbejaanland viert 40 jaar Cowboy Town

Het westerngevoel wordt opnieuw aangewakkerd

Dit jaar viert Bobbejaanland het 40-jarig bestaan van Cowboy Town, het gezellige westernstadje in het Kempense park. Er worden in de loop van het jaar verschillende festiviteiten gepland.

20180316 Bobbejaanland Cowboy Town180Bobbejaanland is doorheen de geschiedenis steeds geassocieerd geweest als zijnde een pretpark met een westerntintje. 
Oprichter Bobbejaan Schoepen was enorm gefascineerd door de verschillende indianenculturen. Muzikaal was hij ook een enorme liefhebber van de country muziek, getuige de vele internationale gasten die hij doorheen de jaren mocht begroeten in Bobbejaanland. De man overleed helaas in 2010, maar tot op de dag van vandaag kunnen mensen zijn standbeeld terugvinden in Bobbejaanland, waar hij als cowboy op een wild steigerend paard zit, en de link naar het wilde westen dus niet ver weg is.

Het hoeft dus niet te verbazen dat er in Bobbejaanland een heus cowboy stadje is. Veertig jaar geleden rees dit gedeelte in Bobbejaanland, waarbij er verschillende huisjes werden gezet waarin diverse poppen stonden om een bepaald beroep uit te beelden. Denk aan de barbier bijvoorbeeld. Uiteraard was er ook een saloon in het cowboystadje. Vorig jaar al startte Bobbejaanland met de eerste renovatiewerken in Cowboy Town. De werken worden dit jaar verdergezet. Zo krijgt de stad onder meer een welverdiende inkompoort. De pittoreske huizen worden gehuld in felle kleuren, terwijl ook de houtpartijen opnieuw gelakt worden.
Met de toevoeging van een klim -en klauterparcours en een fotopunt, is de stad helemaal klaar om deze zomer haar 40e verjaardag te vieren.

Er worden uiteraard verschillende festiviteiten gepland.

20180316 Bobbejaanland Cowboy Town VIEW1200900

Tijdens de zomervakantie, tussen 14 juli en 24 augustus, komt bovendien aan de rand van Cowboy Town de gewaagde auto- en motorstuntshow Wicked Wheels terug: spannende stunts in combinatie met special effects.
Team Folco bracht vorige zomer de meest succesvolle zomershow van de laatste jaren naar het park.
De bezoekersvan Bobbejaanland worden daarom komend seizoen opnieuw verwend met een verbluffende stuntshow. Er zullen enkele nieuwigheden te ontdekken zijn...

 

Logo Bobbejaanland2023

 

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1