Triple launch coaster voor Bobbejaanland

Nieuw themagebied in 2019

Bobbejaanland plant haar grootste investering ooit voor 2019, met de komst van een nieuwe achtbaan, triple launch coaster, en dat in een nieuw themagebied...

20180327 BobbejaanlandTripleLaunch180Het nieuwe seizoen in 2018 moet nog beginnen, maar Bobbejaanland kijkt duidelijk al verder. Het park heeft de afgelopen jaren al enorm geïnvesteerd in het thematiseren van zones, met dit jaar ook de opknapping van het cowboydorp. Voor 2019 plant het Kempense park hetzelfde te doen met de zone rond de rollercoaster Typhoon en reuzenfrisbee Sledge Hammer: hier komt een nieuw themagedeelte, dat ruim 2 ha zal bestrijken. Het zou volgens Bobbejaanland gaan om een uitbreiding van het park met maar liefst 3000 m2.

In dit nieuwe gebied zal ook een nieuwe achtbaan komen. Deze zal geleverd worden door Gerstlauer. Deze fabrikant had eerder al Typhoon geleverd aan Bobbejaanland. Het betreft een triple launch coaster, bij Gerstlauer als productnaam bekend als Infinity Coaster. Dit concept van achtbaan is de voorbije jaren bijzonder populair gebleken. In Nederland opende afgelopen jaar in het zusterpark Gold Rush. Deze achtbaan werd ook door Gerstlauer aangeleverd en krijgt overwegend lovende kritieken. Een andere ervaring van een triple launch coaster is Star Trek™: Operation Enterprise in Moviepark Germany (ook een zusterpark). Deze achtbaan werd geleverd door Mack Rides. In het Duitse Plopsa-park Holiday-Park kunnen de bezoekers al enkele jaren genieten van een triple launch coaster, met name Sky Scream, geleverd door Premier Rides. 
En in ons eiegen landje staat er in Walibi ook een achtbaan die op dat principe teert, namelijk de splash coaster Pulsar.

Het concept is in feite eenvoudig: de achtbaantrein wordt tot driemaal toe gelanceerd om aan zijn topsnelheid te komen. In de meeste gevallen betreft het tweemaal een voorwaartse launch en eenmaal een achterwaartse (Pulsar is hier de uitzondering op de regel). Volgens het persbericht zou de versie in Bobbejaanland de snelste, hoogste en steilste triple launch coaster met de meeste inversies moeten worden. 

20180327 BobbejaanlandTripleLaunchVIEW1200900

Bezoekers zullen in het nieuwe themagebied op ontdekking kunnen gaan in het voorjaar van 2019.
   

Logo Bobbejaanland2023

 

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1