Virtual Reality op Dreamcatcher

Bobbejaanland vernieuwt Dreamcatcher

2018 brengt opnieuw Virtual Reality naar Bobbejaanland. Na de succesvolle introductie van Virtual Reality in de Revolution, kiest Bobbejaanland opnieuw voor het vernieuwen van een achtbaan door de toegevoegde waarde van VR.

20180316 Bobbejaanland Dreamcatcher180Bobbejaanland is het eerste pretpark in de Benelux die ervaring op deed met Virtual Reality op een attractie. Destijds werd gekozen om Revolution extra leven in te blazen als Mount Mara als onderdeel van Adventure Valley, waar ook The Forbidden Caves en King Kong hun thuishaven vonden... Ondertussen is de technologie van VR sterk verbeterd, zijn graphics nog straffer geworden en is de toevoeging van VR gewoonweg een toegevoegde waarde om een bestaande attractie op een heel andere manier te beleven.

Ditmaal werd gekozen voor The Dreamcatcher.  “The Dreamcatcher biedt alles wat nodig is om een goede virtual reality achtbaan te zijn. Er zit snelheid in, maar ook hoogte en onverwachte bewegingen.”, legt commercieel directeur PeggyVerelst uit. “De VR-toepassing bij Mount Mara wordt gesmaakt door het publiek. Het maakt de beleving op een achtbaan eenpak intenser. Daarom kiezen we opnieuw voor VR op één van onze populairste achtbanen voor families."

Behalve de extra bril, zal ook geluid meereizen aan boord van The New Dreamcatcher, en er wordt ook een spelelement toegevoegd. Bezoekers kunnen uiteraard de achtbaan ook nog steeds beleven zonder de VR-bril. Al raden we toch een ritje aan waarbij je als bezoeker in het verhaal wordt gezogen: je wordt immers getransformeerd tot adelaar die over de grillige bergen vliegt, naar indiaanse dorpen waar niets is wat het lijkt.
Het station van The Dreamcatcher werd volledig vernieuwd én gethematiseerd.
Om de capaciteit van de achtbaante behouden, kreeg het station onder andere een voorsorteerstrook en reizen de brillen mee met de trein.
Opening verwacht op 31 maart.

20180316 Bobbejaanland Dreamcatcher VIEW 1200900

The Dreamcatcher heeft reeds een mooie geschiedenis achter de rug. Deze hangende achtbaan werd in 1987 geopend als Air Race. De achtbaan is van Nederlandse makelij, namelijk het gerenomeerde bedrijf Vekoma. Bezoekers zaten destijds in vliegtuigjes die onderaan het spoor hingen, en die een swingende beweging maakten bij elke bocht. 
Vele plannen werden gemaakt om deze achtbaan te upgraden. Zo werd er zelfs aan gedacht om naar voorbeeld van de reeds verwijderde attractie Fly Away, Air Race te transformeren naar een swinging Flying Coaster. In 2006 werd dan gekozen om de vliegtuigjes te vervangen tot gewone stoeltjes, en het station en de wachtrij aan te passen om hiermee Dreamcatcher te introduceren.

Foto's: Bobbejaanland
   

Logo Bobbejaanland2020

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1