Directiewissel in Bobbejaanland

Yves Peeters volgt Roland Kleve op

Bobbejaanland heeft afscheid genomen van Algemeen directeur Roland Kleve. De Nederlander wordt opgevolgd door Yves Peeters, die reeds werkzaam is in Bobbejaanland en de klappen van de zweep dus kent.

Na de overname van Bobbejaanland door de Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos, werd het park geleid door extern aangetrokken personen. Eerst was Rudi Rasschaert de man die de touwtjes in handen nam, in eerste instantie nog bijgestaan door Jacky Schoepen, zoon van stichter Bobbejaan.

20160813 BJL RC180In 2011 nam Roland Kleve het roer over. De Nederlander had zijn sporen reeds verdiend bij onder meer Disney. In eerste instantie wilde hij graag het Bobbejaanland-gevoel terugbrengen naar de Kempen. Back to the roots. Hiervoor zette hij sterk in op shows en entertainment. De eerlijkheid gebiedt ons te vertellen dat het park hierin slaagde en tot op de dag van zijn vertrek kon uitpakken met enkele zeer sterke producties, die helaas niet steeds de aandacht krijgen die een nieuwe attractie dan weer krijgt.
Tijdens zijn periode als directeur zette hij ook sterk in om attracties te heropwaarderen, denk maar aan El Paso of Revolution. Ook de entreezone van het park werd aangepakt.
In zijn visie, en met zijn bagage vanuit de wereld van Disney, wilde hij ook graag een verhaal vertellen aan de bezoeker. The Forbidden Caves is een mooi voorbeeld van storytelling. Het idee en het concept was een stijlbreuk met wat bezoekers gewend waren in Bobbejaanland. Het compromissen sluiten tussen budget en aankoop van een attractie, zorgden er helaas voor dat vele bezoekers toch met een dubbel gevoel uit the Forbidden Caves kwamen. Maar de zone werd helemaal getransformeerd in een heus themagebied en de al wat vreemdere attracties als Banana Battle en King Kong werden beter geïntegreerd in Adventure Valley. In 2016 verraste Bobbejaanland nog iedereen met de VR-uitbreiding van Revolution: Mount Mara. Het gegeven van Virtual Reality werd geïntroduceerd in Bobbejaanland als eerste Belgische park en bleek een ware voltreffer. Ook opende het park dit jaar nog een zogenaamde Escape Room, weliswaar een betaalattractie, maar surfend op het succes van Halloween, waar ook onder het bewind van Kleve het pretpark toch maar mooi scoorde.

Roland Kleve besloot om het Plezantste Land te verlaten om een nieuwe opportuniteit aan te pakken. We wensen hem daarin alvast veel succes toe. Wij hopen alvast dat zijn opvolger het minstens even goed zal doen.

20160813 BJL YvesPeeters640

Die opvolger komt uit eigen huis: Yves Peeters, sinds drie jaar de financieel directeur van Bobbejaanland.
Vanuit die positie is hij alvast vertrouwd met alle bedrijfsmatige aspecten van het park en de samenwerking met moederbedrijf Parques Reunidos.

Yves Peeters wil zijn voorganger bedanken voor zijn bijdrage aan het succes van Bobbejaanland en veel geluk toewensen voor het vervolg van zijn professionele loopbaan: “Roland Kleve kent de pretparkensector door en door. Zijn beleid is gekenmerkt door een combinatie van zakelijk inzicht en zeer oprechte emotie. De attracties en shows die de afgelopen vijf jaar werden geïntroduceerd, bleken stuk voor stuk waardevolle toevoegingen voor het park.”

20160813 BJL PV180Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland, wordt de rechterhand van Peeters.
Haar bevoegdheden worden verder uitgebreid en ze zal de nieuwe algemeen directeur bijstaan op vlak van nieuwe investeringen, PR en entertainment.
Peggy is reeds van 2006 verbonden met Bobbejaanland en is dan ook de geknipte vrouw om mee de koers uit te stippelen in het Kempense park.

De bedoeling is alvast om verder op het elan van Roland Kleve verder te werken.
Samen vormen Yves Peeters en Peggy Verelst een complementair team dat als geen ander vertrouwd is met het reilen en zeilen van Bobbejaanland.
Hierdoor is de continuïteit ook meer dan verzekerd.

   

 

Logo Bobbejaanland2020

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1