Indrukwekkende acrobatie-show

Het Franse acrobatengezelschap Les Farfadais brengt al de ganse zomervakantie hun indrukwekkende show 'Harmony' in Bobbejaanland: water, lucht en aarde staan centraal tijdens hun nieuwste show die het publiek met een mix van acrobatie en opblaasbare creaties inpakt. Morgen brengen ze hun laatste performance.
Een niet te missen show!

20160810 Bobbejaanland180Les Farfadais is een internationaal gerenommeerd gezelschap opgericht door de broers Haffner in 1998. De naam is misschien minder bekend voor het grote publiek, maar ze verworven toch reeds de nodige faam en naam bij allerlei grote evenementen, zoals bekende sportevenementen (o.a. de winterspelen van Turijn, intensieve samenwerking met het Stade de France in Parijs,...), op straatfestivals (Milaan, Barcelona,...), in attractieparken (Disneyland Parijs of Mirabilandia in Italië) en op cruiseschepen.
Daarnaast werden recent ook grote opdrachten uitgevoerd in het kader van tv-shows (Le Plus Grand Cabaret/France2, Téléthon/France3, StarAcademy). Het gezelschap groeide uit tot een internationale groep acrobaten. In september zorgen ze – in de kostuums van Jean Paul Gaultier – voor spektakel tijdens The One Grand Show in het statige Friedrichstadt-Paleis in Berlijn.

Nu is de groep neergestreken in Bobbejaanland, waar ze nog tot en met 28 augustus te bewonderen zijn. De show neemt het publiek dagelijks mee op reis naar een wereld van mythologische en fantastische figuren.
Alexandre Haffner, die samen met zijn broer Stephane het acrobatengezelschap oprichtte in 1998, zorgt in de Arena samen met 6 andere acrobaten voor een kleurrijk en sfeervol luchtspektakel. 
"Harmony is op maat gemaakt voor Bobbejaanland," zegt Alexandre Haffner. "In 25 minuten krijgt het publiek enkele van onze absolute topacts te zien. Naast deze acts en de door mezelf ontworpen kostuums, ontwikkelden we ook indrukwekkende opblaasbare creaties gemaakt van parachutestof en zeildoek voor de show."

Het Kempense pretpark had afgelopen winter reeds de Arena omgebouwd tot een locatie die aangepast is voor elke soort show. 
Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland, licht verder toe: "Na de succesvolle paardenshows van de voorbije jaren hebben we besloten om er een polyvalente ruimte met een betonnen vloer van te maken, waardoor we de komende jaren op het vlak van shows werkelijk alle richtingen uit kunnen. De komst van Les Farfadais is alvast een uitstekend begin. We kennen het acrobatengezelschap trouwens van de gewaardeerde Peter Pan show in het Italiaanse park Mirabilandia dat net zoals Bobbejaanland ook tot de Parques Reunidos Group behoort."

Harmony is meer dan gewoon een circusact. De hele show zit zeer sterk in elkaar. De muziek en de acrobatie zitten mooi verweven in elkaar en de artiesten hebben een zeer elegante en sierlijke verschijning.
Dit is een wel heel goed verborgen pareltje in Bobbejaanland. Zie dat je hem NIET mist...

20160810 Bobbejaanland640

De show "Harmony" vindt dagelijks plaats om 13u en 14u in de Arena (achteraan in het park). 
Het is een niet te missen, adembenemende en sprookjesachtige voorstelling voor jong en oud!
De show is inbegrepen in het entreeticket.

Copyright foto's in artikel: Gert-Jan Meeuwesen
Hieronder nog een eigen impressie...