Bobbejaanland verrast met enkele nieuwigheden

VR-Coaster, horrorhuis en entertainment

Het nieuwe seizoen van Bobbejaanland wordt op 26 maart ingezet: dan gaan de poorten van ’t Plezantste Land weer wagenwijd open voor het grote publiek, met verrassende nieuwigheden...

20160225 Bobbejaanland MountMara180Vorig jaar verraste het Kempense park met een Immersive Tunnel attractie “The Forbidden Caves”. Dit jaar verrast het park ons opnieuw, met een nieuwe attractie Mount Mara, die meteen aansluit bij het nieuwe themagebied Adventure Valley dat in teken staat van het fictieve land Khyonesië. Net als in zusterpark Moviepark Germany zal er het ganse jaar door kunnen gegriezeld worden. En het ganse entertainmentprogramma zit met de komst van een wervelende show in een nieuw jasje. 2016 belooft alvast een veelbelovend jaar te worden voor Bobbejaanland.

“Dit jaar zijn er weer enkele nieuwigheden in ons park, zowel op het gebied van attracties als entertainment”, zegt Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland. “In samenwerking met Samsung openen we een gloednieuwe Virtual Reality sensatie. De ride, die mount Mara werd gedoopt, gebruikt de bestaande achtbaan van de Revolution. Je zet de Samsung GEAR VR op en waant je meteen in een andere wereld. Het verhaal neemt je mee op een spannend avontuur dat zich, net als The Forbidden Caves, afspeelt in Khyonesië. De ridetrack van de attractie verandert niet, maar met Mount Mara onderging de Revolution een complete gedaanteverwisseling.”

In een apart artikeltje gaan we dieper in op de toevoeging van Mount Mara, de nieuwe VR ervaring in Bobbejaanland. Maar daarnaast verwelkomt Bobbejaanland Nightmare Motel, een combinatie van het traditionele Halloween horror labyrinth en de trendy escape rooms.
Als nietsvermoedende toerist kom je terecht in het Nightmare Motel. Na het inchecken ontdek je dat je allesbehalve een rustige nacht tegemoet gaat. Je krijgt een sleutelbos mee maar raakt nergens meer buiten, alle deuren blijken gesloten te zijn. Past deze sleutel? Misschien eens een andere proberen! Ben jij stressbestendig genoeg om binnen de acht minuten aan de oude hotelbewoners te ontsnappen?

Het Nightmare Motel werd gebouwd door Cintia Del Mastro van Del Dracco Entertainment. Zij tekenden voordien ook al voor alle haunted houses die Bobbejaanland rijk is tijdens Halloween. Deze doolhoven liggen mee aan de basis van het stijgende halloweensucces.
Nightmare Motel is vanaf 2 april geopend. Je kan de attractie met maximum vier andere hotelgasten betreden, want je redt het niet alleen. Een poging om het Nightmare Motel op tijd te verlaten kost €5.

Ook zet het park dit jaar in op enkele speciale momenten. Zo wordt het einde van het schooljaar opnieuw uitbundig gevierd met een ‘School’s out!’. Tijdens de herfstvakantie wordt er traditiegetrouw duchtig gegriezeld voor Halloween.

Maar ook tijdens de zomermaanden valt er heel wat te beleven. De temperatuur in de Arena stijgt in juli en augustus net dat tikkeltje hoger door de prachtige acts van de Franse compagnie ‘Les Farfadais’. Met een mix van acrobatie en opblaasbare creaties pakken deze artiesten het publiek in. Een niet te missen, adembenemende en sprookjesachtige show voor jong en oud!

20160225 Bobbejaanland Farfadais640

   

Logo Bobbejaanland2020

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1