Bobbejaanland Shows 2013

Back to the roots

Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland, verkondigde vorig jaar al dat hij met Bobbejaanland "Back to the roots" wou gaan. Hij bedoelde hier niet mee dat er opnieuw een Breakdance of Looping Star zou geplaatst worden, maar wel dat de entertainment-waarde opnieuw hoog in het vaandel moest gevoerd worden.

Het straffe is dat Bobbejaanland veel meer doet dan gewoon teruggaan naar de roots. Daar waar vroeger de Bobbejaanlandshow verviel in een typerende cabaretshow met enkele playbacksongs, waarvoor zeker en vast een publiek bestond, daar is ’t Plezantste Land nu toch geëvolueerd in shows die op het eerste zicht niet interessant lijken, maar die één voor één toch best indrukwekkend blijken te zijn.
Ook wij zakten af naar de Kempen met de nodige vooroordelen: een show rond paarden en fietskes en dan een show met enkele zeepbelletjes, het leken ons niet meteen shows die een publiek zouden kunnen aanspreken. We moeten onze mening alvast zeer sterk bijstellen.

2013-08-BJL-shows180-BattleZo is er in de eerste plaats The Battle, een zeer moeilijk te definiëren show. Ze past niet meteen in 1 bepaald hokje. Het is een stuntshow, een cowboyshow, een acrobatieshow, BMX trial demonstratie,… aan elkaar gepraat door de praatgrage DJ WRAPITUP, die op basis van zijn teksten een ganse storyline probeert neer te zetten, waarbij de “bikers” het opnemen tegen de “cowboys”. Een battle dus. De sterkte van de show is dat DJ WRAPITUP er in slaagt om het publiek mee op zijn hand te krijgen. Bovendien bevat de show enkele climaxen wat betreft de stunts, waardoor het niveau van de acts met enkele pieken toch sterk omhoog wordt getrokken.

Is dit dan een perfecte show? Nee, dat ook weer niet. Niet iedereen zal gediend zijn met de soms wel flauwe humor, maar feit is wel dat er veel gelachen wordt waardoor de show ook perfect past in een pretpark. Het is niet een spektakel waar iedereen serieus in het pak moet gaan kijken, maar lekker ontspannen kan genieten van de verschillende acts, met af en toe momenten waarbij je op het puntje van de bank gaat zitten. De show is misschien een beetje te lang naar pretparknormen. De opbouw naar de battle toe zou eventueel kunnen ingekort worden. Al kon het voor vele bezoekers nog gerust een kwartier langer duren.
Voor anderstalige bezoekers zal de show mogelijk iets moeilijker te volgen zijn, omdat DJ WRAPITUP toch wel de cement is tussen de acts die de bouwstenen vormen van het spektakel. Al bij al een show die zeer gesmaakt werd en die toch wel boven de doorsnee pretparkshow steekt met enkele originele invalshoeken waardoor de show zeker niet gaat vervelen.

2013-08-BJL-shows180-BubbleDe andere hoofdshow in het park is de Magic Bubble Show, onlangs nog verlengd tot 1 september. Ook hier bezochten we de show met enig voorbehoud. Soortgelijke shows wisten ons nooit echt volledig te overtuigen. Maar deze show is er eentje met internationale allure. Vanaf de eerste act werd het publiek meegevoerd in de magische wereld die Marco Zoppi creëert met de zeepbelletjes.
Het speciale aan de show is dat veel meer is dan indrukwekkende acts rond de bubbles: alle acts zijn minitieus opgebouwd, met oog voor detail. Alles is in harmonie met muziek. De combinatie met een beetje magie is bovendien de troef van deze show, waardoor het zich onderscheidt van de gemiddelde bubble shows. De Magic Bubble Show boeit alvast niet alleen de kinderen, maar intrigeert zeker en vast ook de aanwezige volwassenen.

Behalve deze twee shows pakt Bobbejaanland uit met extra muziek-acts tijdens de drie Summernights deze zomer. Gene Thomas en Belle Perez kwamen eerder al ’t Plezantste Land extra sfeer bezorgen en tijdens de Summernight van 10 augustus zal Silke (bekend van the Voice) haar opwachting maken. Sfeervol extra’tje is de aanwezigheid van de Braziliaanse band Batuqueria, bekend van Polé Polé-festival en Couleur Café.

Back to the roots met entertainment is alvast een zeer goed initiatief. Daar waar andere parken, met succes, nieuwe attracties hebben geïntroduceerd, heeft Bobbejaanland bewust de keuze gemaakt om met enkele niet-vanzelfsprekende shows uit te pakken. Dat was een zeer moedige beslissing, die we alleen maar kunnen toejuichen, ook al zien we even graag een nieuwe attractie openen uiteraard!
En dit seizoen is het nog niet helemaal afgelopen wat betreft shows: tijdens het halloweenseizoen zal in het Theater de illusieshow van “Prince of Illusions” onze zintuigen op scherp zetten. Wij zijn alvast heel benieuwd.

  

Logo Bobbejaanland2023

 

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1