Parkworld over Bobbejaanland

 

BE_Bobbejaanland

Parkworld.be waardering

 • ruim en gevarieerd attractieaanbod
 • zeer familiaal en kindvriendelijk
 • vele indoormogelijkheden tijdens regen
 • veel nostalgie verdwenen
 • vele leuke en uiteenlopende events

Bobbejaanland scoort zeer hoog als familie-park, met een waaier aan attracties. Sinds 2019 heeft het park met Fury ook een absolute topattractie bij, waardoor het park opnieuw een internationale uitstraling heeft.

Bobbejaanland heeft jarenlang Looping Star als icoon gehad. De vervanger van de legendarische looping coaster, Typhoon, mag dan wel spectaculairder ogen, het zal toch niet meteen die legendarische waarde meedragen. Daarvoor is de baan net niet goed genoeg. Gelukkig heeft het park met Land of Legends een heel nieuw avontuurlijk element aan het park toegevoegd, met als apotheose de opening van Fury, een spectaculaire achtbaan.

Daarnaast heeft het park enkele fantastische attracties, die vooral in het verleden bij de Europese toppers werden gerekend, zoals (R)evolution en Indiana River, de overdekte waterbaan. Toen de zonen Schoepen zich destijds meer en meer in het park begonnen te profileren, kon men ook zien dat Bobbejaanland een modernere koers wilde varen. Het park wilde de bezoeker verrassen met nooit geziene attracties, binnen een bepaald budget welteverstaan. Zo was er de toch vrij unieke El Rio, met het rad, dat helaas al snel met kinderziektes veroordeeld werd tot decorstuk. Thrillenium Ride had in 2000 de eyecatcher moeten worden, maar helaas liep dat verhaal in de rechtbank af. Toch hebben we met Fly Away (ondertussen verdwenen) en Sledge Hammer toch enkele andere unieke thrillrides mogen leren kennen.

Nadat het park verkocht werd aan een Spaanse pretparkengroep, werden vele oudere attracties verwijderd of kregen een heuse upgrade. Ook kwamen er enkele nieuwe investeringen in het park, zoals The Forbidden Caves, Banana Battle of recentelijk nog Dizz/Naga Bay.
Een belangrijk voordeel van het park zijn de talrijke attracties en de goede verspreiding ervan over het ganse park, zodat een familie de ganse dag met veel plezier kan genieten van al die attracties. Een andere belangrijke troef van het park, zijn de vele indoormogelijkheden, of kinderattracties, die overdekt zijn, om op die manier toch beschermd te zijn tegen het mindere weer. Omwille van de vele attracties, is de totale capaciteit van het park redelijk hoog en kan het bezoekerspubliek goed verspreid worden, al zijn er op drukke dagen toch best lange wachtrijen aan de populairdere attracties...

Hou bovendien de event-kalender goed in de gaten: het park organiseert op geregelde tijdstippen uiteenlopende events, voor jong en oud. Zeker een aanrader om je parkbezoek hiermee te combineren!
Zo weet Bobbejaanland de bezoeker elk jaar opnieuw te verrassen met haar Halloween-event. In 2019 konden bezoekers als het ware in een horror-film lopen, namelijk Yummie. Het jaar voordien werd Welp aan het publiek voorgesteld, een ongekend succes.

 

Logo Bobbejaanland2023

 

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1