casino online

The Forbidden Caves

Adventure Valley in Bobbejaanland

Vorige maand stelde Bobbejaanland haar nieuwste attractie voor aan het grote publiek: The Forbidden Caves.

20150604 BJL FC180The Forbidden Caves is meer dan gewoon maar een attractie. Bobbejaanland maakte immers van de gelegenheid gebruik om er een hele thema-zone rond te bouwen, waarbij bestaande attracties werden geïntegreerd. Naast het cowboy-dorp is dit trouwens de enige andere thema-zone van het park, dat de toepasselijke naam Adventure Valley kreeg. Of dit het startsein is om gans Bobbejaanland te transformeren in een echt thema-park lijkt ons sterk, maar de wind die in Bobbejaanland waait sinds Roland Kleve aan het stuur zit getuigt van lef en inzicht. Met zijn visie kreeg het park de afgelopen jaren veel meer beleving, door de evenementen in het park, de shows, de animaties. De eerste, grote nieuwe attractie onder zijn bewind is ook niet meteen een off-the-shelf attractie, zoals men dat soms noemt, maar is een goed doordacht concept die perfect past in het nieuwe avontuurlijke gebied waar ook de attracties King Kong, Banana Battle en Revolution van deel uitmaken. Het park heeft het oude station van Bobbie Drop helemaal een makeover gegeven en hier is dan ook een nieuw catering punt, Coffee Cave. Tenslotte is er ook een nieuwe souvenirwinkel, Jasper’s Supply Depot, tevens de uitgang van The Forbidden Caves.

“Met ‘The Forbidden Caves’ brengen we een voor de Belenux unieke attractie naar Lichtaart.”, aldus KLeve, “De ride is voorzien van een sterke theming, en dit vertaalt zich niet enkel naar de sensatie tijdens de rit zelf. Van bij het begin van de wachtrij worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Jasper DuBois, het hoofdpersonage van The Forbidden Caves. De beleving van het grotere verhaal komt in deze attractie centraal te staan.”

Wat voor attractie is Forbidden Caves nu? Het antwoord zou ‘immersive tunnel’ kunnen zijn, maar Forbidden Caves is net meer dan dat. De attractie is opgebouwd rond het verhaal van Jasper DuBois. De beleving begint reeds wanneer men in de wachtrij staat. Verschillende ruimtes met acteurs leiden dan uiteindelijk naar deze immersive tunnel.
Een immersive tunnel is een unieke attractie voor de Benelux. Ook het gebruik van acteurs in een attractie is voor een Belgisch park vrij uniek (Halloween attracties even buiten beschouwing gelaten). Er wordt gebruik gemaakt van allerlei video- en animatietechnieken om de bezoeker heel dicht in de actie te betrekken. De vehikels waarin de bezoekers plaats nemen, zijn enorme jeeps die als een simulator ook in allerlei richtingen bewegen. Per rit kunnen 60 personen mee. De totale capaciteit bedraagt 750 passagiers per uur (dus een 15-tal ritten). Voor de film in de immersive tunnel werden 7 projectoren gebruikt. De film duurt 2 minuten lang (60 frames/seconde). Het Britse Holovis ontwierp deze attractie en is verantwoordelijk voor de constructie van de immersive 3D ride. De story-telling, design en media productie werden dan weer verzorgd door S78 uit de VS. De thematisatie van Forbidden Caves is dan weer een verwezenlijking van het Spaanse Rocas.
Voor Bobbejaanland betekende de komst van de nieuwe attractie een investering van 5 miljoen Euro. De attractie Fly Away moest echter hiervoor plaats ruimen. Forbidden Caves neemt best wat ruimte in beslag: 1400 m² indoor oppervlakte en 2500 m² outdoor oppervlakte.

The Forbidden Caves werd officieel geopend op woensdag 13 mei. De genodigden werden meegenomen op een spannende, ondergrondse grottenexpeditie in de regenwouden van Khyonesia, Zuidoost-Azië. Aan de opening van de attractie gingen 6 maanden constructie en decoratie vooraf.

Roland Kleve besluit over de nieuwe attractie: “De beleving van The Forbidden Caves zit ‘m niet enkel in de adrenaline, maar ook in ontdekking, interactie en het verrassingseffect. Met een combinatie van de meest recente video- en animatietechnieken en live acteurs, komen we tot een totaalervaring. Het plaatje van The Forbidden Caves klopt!”

20150604 BJL FC640

Onze mening
The Forbidden Caves is inderdaad een unieke attractie voor de Benelux, en daar zijn we dan ook bijzonder blij mee. Het moet niet altijd een achtbaan of draaimolen zijn. Het is bovendien een eerder a-typische Bobbejaanland-attractie, want de sterkte van de attractie is het gehele concept, de story-telling. De inkleding van het geheel is gezien het beperkte budget toch best goed. Uiteraard kon het misschien nog iets realistischer, maar we zitten niet in Universal Lichtaart… Het voordeel hiervan is dat de attractie ook best toegankelijk is voor de jongere bezoekers, al is de film toch misschien net te eng voor de allerjongsten. De film zelf heeft nog een beetje extra tuning nodig qua geluidseffecten. De 3D-elementen zijn eerder beperkt, maar ook grotere (en duurdere) broer in Moviepark heeft ook niet dat 3D-effect dat de ride helemaal zou doen uitblinken. Dat is wel een beetje jammer, want dan zou deze attractie net dat streepje voor hebben op andere attracties. Nu is het gewoon een degelijke, leuke attractie. En dat is toch vooral de kern van een attractie, om bij te dragen tot een leuke dag van de bezoekers. Zeker nog vermeldenswaard is de inbreng van acteurs. Het is nog even wennen om Kempische expeditieleiders te ontmoeten, maar de mensen doen een meer dan verdienstelijke poging om bij te dragen tot een leuke beleving van ‘The Forbidden Caves’.
    

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1