Bobbejaanland

Op 31 december 1961 opende Bobbejaanland, het park dat de naam kreeg van zijn oprichter, wijlen Bobbejaan Schoepen. Hij was een icoon in de Vlaamse en internationale muziekwereld. Het in de Kempen gelegen Bobbejaanland begon als een bescheiden park dat gebouwd was rond het Theater, dat het kloppende hart van Bobbejaanland was.

In de loop van de jaren '80 en '90 groeide het park uit tot een volwaardig familiepark, en behoorde het meteen tot één van de grootste pretparken uit de regio. Het Bobbejaanland Theater was niet langer het hart van het park, wel het Cowboydorp: Bobbejaanland werd een beetje het Wilde Westen van de Kempen...

Bobbejaanland stond er om bekend om te durven uitpakken met prototypes van attracties, vaak ook unieke attracties die je nergens anders (meer) vindt. Ook werden verschillende stijlen doorheen het park gebruikt: gaande van Jules Verne tot Mexico. Na de overname van het park door de Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos, was het vaak wachten op de 'grote investeringen'. Het park zette meer en meer in op beleving, storytelling en thematisering. Bobbejaanland ging ook steeds meer en meer met zones werken. Af en toe kwamen er nieuwe attracties bij, of vernieuwde het park bestaande attracties, zoals Dreamcatcher. Ook was Bobbejaanland het eerste park in de Benelux dat VR inzette in haar attracties.

In 2019 opende Bobbejaanland Land of Legends. Zowel Typhoon als Sledge Hammer werden geintegreerd in een nieuw gebied waar de nieuwe topachtbaan Fury zijn opwachting maakte en meteen vele hartjes wist te veroveren. Daarnaast blijft het park een ideale familiebestemming met attracties voor ieder wat wils. Denk maar aan klassiekers zoals Revolution, Indiana River, El Rio, Dreamcatcher, Banana Battle, Dizz en Speedy Bob. 

Het park biedt bovendien vele attracties aan om een regenachtige dag moeiteloos te overleven. Ook voor de jongsten onder ons kan de pret niet stuk. In vergelijking tot menig andere kinderparken, biedt Bobbejaanland toch een ruime waaier aan attracties aan, met als summum Oki Doki en Kinderland.

Bobbejaanland heeft de afgelopen jaren opnieuw een zeer goede reputatie opgebouwd wat betreft het show- en entertainment aanbod. Ook de verschillende evenementen die doorheen het jaar plaats vinden in 't Plezantste Land, zoals Halloween en Yesterdayland, geven een toegevoegde waarde aan een dagje pretpark.

  

Logo Bobbejaanland2020

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1