Rebranding Bobbejaanland

Na 30 jaar werd besloten om Indiana River een nieuw leven te geven als Terra Magma in een nieuw themagebied, Mystery Bay. Hiermee zet Bobbejaanland de trend verder in het verder vernieuwen van het park. En daar hoort nu ook een nieuw logo bij.

Vorig seizoen werd na 3 decennia afscheid genomen van de indoor-waterattractie Indiana River. Het was destijds een van de absolute topattracties, waarbij bezoekers doorheen het regenwoud trokken met een bootje op avontuur in het land van de Maya's. 
De voorbije jaren investeerde het park al best veel om via themagebieden de bezoekers een nieuwe ervaring te geven. Denk maar aan Adventure Valley, Mexico Plaza, Cowboy Town en Land of Legends. De zone rond Indiana River wordt vanaf 2023 herdoopt tot Mystery Bay.

20230106 Bobbejaanland MysteryVolcano1200800 2

De attractie zelf kreeg als werktitel Mystery Volcano. Het concept werd uitgewerkt door KCC Entertainment Design, een Belgisch bedrijf dat wereldwijd faam heeft vergaard in het ontwerpen van parken en concepten. Op 21 februari 2023 werd via de sociale kanalen de nieuwe attractienaam bekend gemaakt: Terra Magma.

Het gebouw van Indiana River en de attractie zelf blijven staan. De bezoekers zullen dus nog steeds hetzelfde baanverloop herkennen, met de drie drops. Maar de buitenkant en de binnenkant van Indiana River zullen volledig getransformeerd worden om zo een mysterieuze vulkanische omgeving te creëren. 
Via een publieksenquête werd het nieuwe thema gekozen. Behalve het vulkaan-thema kon men ook kiezen voor een middeleeuws decor waarin de strijd moest worden aangegaan tegen een legendarisch monster (Mystery Arena) of voor een Noorse fabriek waar lucht gezuiverd wordt (Mystery Factory).

20230106 Bobbejaanland MysteryVolcano1200800 1

Behalve deze rebranding pakt Bobbejaanland in 2023 ook uit met een nieuw logo. Deze verschilt heel sterk van het voorgaande logo van Bobbejaanland. Er werd dan ook hard achter de schermen gewerkt de voorbije maanden om de gloednieuwe huisstijl vorm te geven. 
Peggy Verelst, Commercieel Directeur van het park, licht alvast deze keuze toe: "De naam van het park blijft ongewijzigd: ’Bobbejaanland’ zal altijd ‘Bobbejaanland’ blijven heten. Onze naamsbekendheid is torenhoog in België én omstreken. We hebben dus geen enkele reden om die ooit te veranderen. Maar het logo? Dat heeft doorheen de jaren al regelmatig een kleine evolutie meegemaakt. We pakken daarom met veel plezier uit met een vernieuwde versie."

20230112 BobbejaanlandLogo320open

"Als je het logo bestudeert, zie je iets totaal nieuws - behalve de hoofdkleuren: die blijven traditiegetrouw rood en geel. Daarnaast kleuren de letters van ‘land’ groen, om de prachtige natuur in het park en de bosrijke omgeving in de verf te zetten. De naam ‘Bobbejaanland’ wordt overkoepeld door een gele lijn in de vorm van een attractiespoor - of van een hoed. Die laatste symboliseert de zin voor avontuur én geeft een belangrijke knipoog naar het verleden en naar Bobbejaan Schoepen, de oprichter van het park.", aldus Verelst.

Bobbejaanland opent haar deuren op zaterdag 1 april.

Info en foto's: Bobbejaanland, KCC Entertainment Design