2023 brengt nieuw logo en Mystery Bay naar Bobbejaanland

Rebranding Bobbejaanland

Na 30 jaar werd besloten om Indiana River een nieuw leven te geven als Mystery Volcano in een nieuw themagebied, Mystery Bay. Hiermee zet Bobbejaanland de trend verder in het verder vernieuwen van het park. En daar hoort nu ook een nieuw logo bij.

Vorig seizoen werd na 3 decennia afscheid genomen van de indoor-waterattractie Indiana River. Het was destijds een van de absolute topattracties, waarbij bezoekers doorheen het regenwoud trokken met een bootje op avontuur in het land van de Maya's. 
De voorbije jaren investeerde het park al best veel om via themagebieden de bezoekers een nieuwe ervaring te geven. Denk maar aan Adventure Valley, Mexico Plaza, Cowboy Town en Land of Legends. De zone rond Indiana River wordt vanaf 2023 herdoopt tot Mystery Bay.

20230106 Bobbejaanland MysteryVolcano1200800 2

De attractie zelf kreeg als werktitel Mystery Volcano. Het concept werd uitgewerkt door KCC Entertainment Design, een Belgisch bedrijf dat wereldwijd faam heeft vergaard in het ontwerpen van parken en concepten.

Het gebouw van Indiana River en de attractie zelf blijven staan. De bezoekers zullen dus nog steeds hetzelfde baanverloop herkennen, met de drie drops. Maar de buitenkant en de binnenkant van Indiana River zullen volledig getransformeerd worden om zo een mysterieuze vulkanische omgeving te creëren. 
Via een publieksenquête werd het nieuwe thema gekozen. Behalve het vulkaan-thema kon men ook kiezen voor een middeleeuws decor waarin de strijd moest worden aangegaan tegen een legendarisch monster (Mystery Arena) of voor een Noorse fabriek waar lucht gezuiverd wordt (Mystery Factory).

20230106 Bobbejaanland MysteryVolcano1200800 1

Behalve deze rebranding pakt Bobbejaanland in 2023 ook uit met een nieuw logo. Deze verschilt heel sterk van het voorgaande logo van Bobbejaanland. Er werd dan ook hard achter de schermen gewerkt de voorbije maanden om de gloednieuwe huisstijl vorm te geven. 
Peggy Verelst, Commercieel Directeur van het park, licht alvast deze keuze toe: "De naam van het park blijft ongewijzigd: ’Bobbejaanland’ zal altijd ‘Bobbejaanland’ blijven heten. Onze naamsbekendheid is torenhoog in België én omstreken. We hebben dus geen enkele reden om die ooit te veranderen. Maar het logo? Dat heeft doorheen de jaren al regelmatig een kleine evolutie meegemaakt. We pakken daarom met veel plezier uit met een vernieuwde versie."

20230112 BobbejaanlandLogo320open

"Als je het logo bestudeert, zie je iets totaal nieuws - behalve de hoofdkleuren: die blijven traditiegetrouw rood en geel. Daarnaast kleuren de letters van ‘land’ groen, om de prachtige natuur in het park en de bosrijke omgeving in de verf te zetten. De naam ‘Bobbejaanland’ wordt overkoepeld door een gele lijn in de vorm van een attractiespoor - of van een hoed. Die laatste symboliseert de zin voor avontuur én geeft een belangrijke knipoog naar het verleden en naar Bobbejaan Schoepen, de oprichter van het park.", aldus Verelst.

Bobbejaanland opent haar deuren op zaterdag 1 april.

Info en foto's: Bobbejaanland, KCC Entertainment Design
  

Logo Bobbejaanland2023

 

Bezoekadres

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart 
BELGIË

Telefoon
+32 (0)14 55 78 11

  

PretparkdealsLogo Parkworld218

 

Parken in de buurt

 

Routeplanner

Bobbejaanland Nieuws

 • Vernieuwd logo voor Bobbejaanland +

  20200129-Bobbejaanlandlogo

  In 2019 kende Bobbejaanland een bijzonder succesvol jaar met de opening van Land of Legends en de super-populaire achtbaan Fury.

  Lees verder...
 • Fury wordt snelste achtbaan van de Benelux +

  20190329-BJL-LandOfLegends

  Bobbejaanland onthult in een persdossier dat de snelheid van de nieuwe achtbaan Fury maar liefst 106,6 km/u zal bedragen. Hiermee

  Lees verder...
 • Werken aan Land of Legends vorderen goed +

  20190405-BJL-LandOfLegends

  Land of Legends verrijst in Bobbejaanland: een nieuw themagebied waarin alles draait rond 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde,

  Lees verder...
 • 1