Parkworld over Bellewaerde Park

 

BE_BellewaerdeP

Parkworld.be waardering

 • combinatie dierenpark-attractiepark
 • ideale gezinsuitstap
 • leuke events, zoals halloween
 • geen achtbaanparadijs
 • veel interactie met bezoeker

Bellewaerde Park kan omschreven worden als een ideaal familiepark, met voor ieder wat wils, al moet meteen toegevoegd worden dat de wilde tienerzoon die op zoek is naar spectaculair attractiegeweld niet meteen aan zijn trekken komt. Daarvoor is het attractie-aanbod net iets te familiaal geörienteerd. Bovendien werden de laatste jaren vooral investeringen gedaan in het dierengedeelte. Het pretparkgedeelte kreeg wel enkele updates, maar toch eerder van bescheiden aard.
Toch kunnen we stellen dat Bellewaerde Park met haar vele attracties de mensen een ganse dag kan entertainen. We kennen allemaal Los Piratas, El Volador, Boomerang of Screaming Eagle. Bovendien heeft het park enkele bijzonder leuke waterattracties, zoals Bengal Rapid River, Niagara en River Splash. Ook voor de jongsten onder ons zijn er talloze attracties.

Bovendien heeft Bellewaerde Park bijzonder veel events doorheen het jaar. Als eerste Belgische park lanceerden zij Halloween. 
Daarnaast heeft het park duidelijk geïnvesteerd om de dieren in het park beter te huisvesten. Het dierenaanbod is misschien niet meteen vergelijkbaar met een andere zoo, maar ze hebben toch enkele eyecatchers, zoals de giraffen, de olifanten, de leeuwen en tijgers. Het park is hier zeker en vast een stijgende lijn aan het volgen, en we zijn uiteraard benieuwd welke verdere toekomstplannen het park heeft als dierenpark.

Qua attractiepark moeten we echter vaststellen dat Bellewaerde Park dringend een serieuze nieuwe investering nodig, een attractie die hen opnieuw op de kaart brengt. De huidige achtbanen zijn weliswaar nog enorm geliefd, maar zijn toch best oud en hebben niet meteen de hoogste capaciteit. Een nieuwe grote achtbaan lijkt ons zeker en vast een goede zet om vele mensen extra te overtuigen om naar Ieper af te zakken.

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • Wakala opent vandaag voor het publiek +

  20200701-Bellewaerde_Wakala

  De Belgische pretparken mogen vanaf vandaag, 1 juli, weer de deuren openen voor het publiek, al zitten de weergoden eventjes

  Lees verder...
 • Geboorte bizon in Bellewaerde +

  20200622-Bellew-bizon

  Ondanks het feit dat de pretparken in België nog niet geopend zijn voor het publiek, viel er toch leuk nieuws te

  Lees verder...
 • Zeemeermin in Bellewaerde Aquapark +

  20200306-BellewaerdeZeemeermin

  Bezoekers van Bellewaerde Aquapark hebben in de maand maart de mogelijkheid om Mermaid Celine te ontmoeten. Ze krijgen tevens de

  Lees verder...
 • 1